Kastamonu merkeze 40 kilometre, Ankara'ya yaklaşık 200 kilometre, İstanbul'a ise 450 kilometre mesafede bulunan Ilgaz, Kastamonu Havalimanı'nın 2013 yılında hizmete girmesinin ardından kayakseverler için ulaşımı daha da kolay bir nokta haline geldi. Kayak merkezine, Kastamonu'nun yanı sıra çevre illerden ve büyükşehirlerden de her yıl çok sayıda ziyaretçi akın ediyor. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi ile 2020 yılında açılışı yapılan Yurduntepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı misafirlere hizmet veriyor. Ziyaretçiler, dağın eşsiz doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yapmanın ya da kızakla kaymanın keyfini çıkarıyor. Kayak yapmak istemeyenler ise bölgede doğa yürüyüşü yapma imkanı bulabiliyor. Son dönemde etkili olan kar yağışları, Ilgaz Dağı'ndaki kar kalınlığını 160 santimetreye kadar çıkardı. Bu durum, kayak sezonunun verimli ve uzun bir şekilde devam etmesine olanak sağlıyor. Kalın kar örtüsü, hem pistlerin kalitesini artırıyor hem de ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. İstanbul'dan ailesiyle birlikte gelen İlker Oğuz, Ilgaz'a ilk kez geldiğini belirtti. Çocuklarının bölgeyi çok sevdiğini ifade eden Oğuz, "Çocuklar burayı seviyor ve belirli aralıklarla kayak yapmaya geliyorlar. Ben ise ilk kez geldim. Ilgaz konum olarak çok güzel bir yerde. Burada kayak yapmak çok güzel ve keyifli." şeklinde konuştu. Bilecik'ten gelen Tuğçe Baki ise Ilgaz'a daha önce de geldiklerini ve bu sene birden fazla kez ziyaret ettiklerini anlattı. Baki, "Buranın pistleri çok güzel, bizim seviyemize uygun, çok iyi olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu havalarda kayak daha güzel oluyor. Hem kar yağışı hem de tipi ve sis fazla olmuyor." dedi. Ankara'dan gelen Baki Yıldız da bu sezon Ilgaz'a dördüncü gelişi olduğuna dikkat çekti. Yıldız, "Ankara'ya yakın olması açısından önemli ve çok güzel bir kayak tesisi. Yüksek rakımından dolayı kayak sezonu uzun olan bir yer. Yani kayak zevkimiz devam edecek." ifadelerini kullandı. Düzce'den gelen Tufan Baki ise Kastamonu'ya yaklaşık 3 saatlik mesafeleri olduğunu belirterek değerlendirmelerde bulundu. Baki, "Gerçekten güzel ezilmiş, kayakçılar için iyi bir pisti var. Herkese tavsiye ediyorum. İlkbahara girmemize rağmen hala bol kar var. Nisana kadar kayak devam edebilir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. Siz de bu kış tatilini kayak yaparak değerlendirmeyi düşünür müsünüz? |
|