Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 10 bin öğretmen atamasının Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi tamamlandıktan hemen sonra yapılacağını açıkladı. Milli Eğitim Akademisi bünyesinde eğitim ve uygulama merkezlerine kesin kayıt hakkı kazanan öğretmen adayları 23 Mart 2026 tarihinde duyurulacak.
Hazırlık Eğitimi Programı doğrultusunda dersler ise 13 Nisan tarihinde başlayacak. En fazla atama yapılacak branşların sıralaması da kamuoyu ile paylaşıldı.
23 Mart 2026 tarihinde, eğitim ve uygulama merkezlerine kesin kayıt hakkı kazanan öğretmen adayları için kayıt duyurusu yapılacak. Ardından, 25 Mart – 03 Nisan 2026 tarihleri arasında öğretmen adayları, yerleştirildikleri eğitim ve uygulama merkezlerine kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.
07 Nisan 2026’da eğitim ve uygulama merkezlerine yedek kayıt hakkı kazanan öğretmen adayları için kayıt duyurusu yapılacak. 08 – 10 Nisan 2026 tarihleri arasında ise yedek listede yer alan öğretmen adaylarının kayıt işlemleri tamamlanacak.
Son olarak, 13 Nisan 2026 tarihinde Hazırlık Eğitimi Programı kapsamında dersler resmi olarak başlayacak. Bu sürecin tamamlanmasının ardından öğretmen atamaları gerçekleştirilecek.
Sizce bu yeni hazırlık eğitimi sistemi, öğretmenlerin mesleğe uyumunu olumlu etkiler mi?