Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Melatonin Takviyesi Kullanınca Sabahları Mahmur Kalkıyorum, Vazgeçtim!

Fidayda

Üye
Geçenlerde uyku kalitemi artırmak için, her yerde övülen melatonin takviyesini denemeye karar verdim. Özellikle geç yattığım günlerde veya zihnim çok meşgulken uykuya dalmamın kolaylaşacağını düşünmüştüm. İlk birkaç gece, gerçekten de daha hızlı daldığımı fark ettim. Ama işin asıl can sıkıcı kısmı sabahları ortaya çıktı.

😫 Sabah Mahmurluğu: Sanki Hiç Uyumamışım Gibi

Takviyeyi aldıktan sonraki sabahlar, alarmı susturup tekrar uyumak için kendimi zor tutuyordum. Kalktığımda ise kafam ağır, bulanık ve dinlenmemiş hissediyordum. Normalde 7-8 saat uykuyla zinde kalkan biri olarak, 9 saat uyusam bile bu "melatonin mahmurluğu"ndan kurtulamadım. Sanki derin bir uykudan zorla çekilip alınmış gibiydim ve bu his günün ilk yarısına kadar sürüyordu.

🔍 Dozaj ve Marka Değiştirdim, Ama...

Önce dozajın yüksek olduğunu düşünüp, 5 mg'lık tabletleri ikiye bölerek 2.5 mg kullanmaya başladım. Daha sonra farklı bir markanın 1 mg'lık dil altı spreyini denedim. Uykuya dalma konusunda yine etkiliydi, ancak sabahki o sersemlik hissi neredeyse hiç değişmedi. "Vücudum alışır belki" diye 2 hafta kadar devam ettim ama düzelme olmayınca, ertesi günkü verimliliğim daha önemli geldi.

🌿 Doğal Yollara Dönüş Yaptım

Takviyeyi bıraktıktan sonra, uyku hijyenimi düzeltmeye odaklandım. Yatmadan 1 saat önce telefonu bırakmak, odamı serin ve karanlık tutmak, akşamları papatya çayı içmek gibi yöntemlere geri döndüm. Dalma sürem biraz uzasa da, sabahları çok daha dinç uyanıyorum. Demek ki vücudum sentetik melatonin yerine, kendi ürettiğine daha iyi uyum sağlıyor.

Sonuç olarak, melatonin bana göre değilmiş. Herkeste aynı etkiyi yaratmayabilir tabii, belki de benim vücut saatim buna duyarlı. Ama deneyenlerin sabah etkilerine de dikkat etmesini öneririm. Siz melatonin kullandınız mı? Sizde de benzer bir sabah mahmurluğu yaşandı mı, yoksa sizin deneyiminiz nasıldı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri