| Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için itiraz süreci başladı. Adaylar, 12–18 Mart 2026 tarihleri arasında itiraz başvurusu yapabilecek. İtirazda bulunmak isteyen adayların, T.C. kimlik numarası ile birlikte KDV dâhil 75 TL itiraz ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan birine yatırması gerekiyor. Başvurular, e-İtiraz Modülü üzerinden yapılacak. Belirlenen süre dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Dilekçe, faks veya e-posta yoluyla yapılan itirazlar da değerlendirmeye alınmayacak. Ayrıca, sözlü sınava katılmayan adayların bu konuya ilişkin itiraz başvuruları dikkate alınmayacak. Yapılan itirazlar, sözlü sınav komisyonları tarafından 12–19 Mart 2026 tarihleri arasında sonuçlandırılacak. Değerlendirme sonuçları, adaylara e-İtiraz Modülü üzerinden bildirilecek. Adaylar, nihai sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre başvurdukları eğitim ve uygulama merkezlerine yerleştirilecek. Millî Eğitim Akademisi sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçlarının ise 25 Mart 2026 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde ilan edileceği açıklandı. Sizce itiraz sürecinin tamamen elektronik ortamda yürütülmesi süreci daha şeffaf hale getiriyor mu? |
|