Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasını taşıyan bir yazı, 81 ilin valiliğine gönderildi. "Maarifin Kalbinde Çocuk" konulu yazıda, 23 Nisa...

Yazıda, TBMM'nin açılışı ile Milli Mücadele günlerinde haklı davanın kuvvetli bir istinatgah bulduğu belirtildi. 23 Nisan 1920 tarihinin, milli kimliğin ve bağımsızlık ülküsünün temelini oluşturan bir dönüm noktası olduğu vurgulandı.

Ayrıca, bu önemli günün Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiği ve her yıl büyük bir coşkuyla kutlandığı aktarıldı. Bayramın çocuklara ithaf edilmesinin, gelecek nesillerin bilinçli ve erdemli şahsiyetler olarak yetiştirilmesi yönündeki güçlü iradenin ifadesi olduğu kaydedildi.

Yazıda, Anayasa'nın başlangıç kısmındaki ve 5. maddesindeki ilkelere atıfta bulunuldu. Türk vatanının ebedi varlığını koruma ve insanın maddi-manevi gelişimini sağlamanın devletin temel görevi olduğunun altı çizildi.

Bu anayasal çerçevenin, eğitimin yalnızca akademik değil, aynı zamanda değerler eğitimini de kapsadığını gösterdiği ifade edildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin de çocuğun bütüncül gelişimini ve "yetkin ve erdemli" insanlar yetiştirmeyi hedeflediği vurgulandı.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 2. maddesinde yer alan milli eğitimin genel amaçları hatırlatıldı. Kanunda, milli ve manevi değerleri benimseyen, vatanını seven ve sorumluluklarını bilen yurttaşlar yetiştirmenin hedeflendiği anımsatıldı.

Bu doğrultuda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ndeki "erdem-değer-eylem" çerçevesinin önemine değinildi. Öğrencilerin, saygı ve vatanseverlik gibi değerleri günlük hayatta eyleme dönüştürmelerinin esas alındığı belirtildi.

Yazıda, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun da öğrencilerin bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerini merkeze aldığına dikkat çekildi. 23 Nisan'ın, bu hedeflerin hayata geçirildiği güçlü bir eğitim zemini olduğu ifade edildi.

Bu kapsamda öğrencilerin, vatanseverlik bilinciyle, milli kültüre bağlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Bayramın, öğrencilerin değerlerini eyleme dönüştürmeleri için anlamlı bir fırsat sunduğu kaydedildi.

Yazıda, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'ın içinde bulunduğu nisan ayının, Bakanlık tarafından çocuklara ayrıldığı bildirildi. Bu çerçevede, Türkiye genelindeki okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için nisan ayı boyunca etkinlikler planlandı.

81 ilde öğrencilerin katılımıyla, "Maarifin Kalbinde Çocuk" temasıyla faaliyetler düzenlenecek. Bu etkinlikler, Bakanlıkça hazırlanan örnek etkinlik materyalleri doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Milli egemenlik ve toplumsal birliktelik duygusunu pekiştirmek amacıyla, ailelerin gönüllü katılımıyla ortak kutlama programları yapılacak. Öğrencilerin etkinliklere aileleriyle katılımı teşvik edilecek ve milli değerlerin aile içinde deneyimlenmesi sağlanacak.

Gerçekleştirilecek tüm etkinliklerde, çocuk hakları çerçevesinde farkındalık çalışmalarına ve demokrasi kültürüne yer verilecek. Her çocuğun kendini değerli hissettiği bir eğitim ortamı oluşturulması hedeflenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu etkinliklere rehberlik etmesi için okullara bir etkinlik rehberi de hazırladı. Rehberde, her kademeye yönelik farklı etkinlik önerileri bulunuyor.

Okul öncesi öğrencileri için "Benim Bayrağım Benim Ülkem", "Dünya Çocukları El Ele" gibi etkinlikler planlanırken, ilkokul öğrencileri "23 Nisan Aile Korosu" ve "Haklarım ve Sorumluluklarım" gibi faaliyetlerde bulunacak.

Ortaokul öğrencileri ise "Çocuk Şehri", "Milli Egemenliğin Sesi", "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" gibi başlıklı etkinliklerle bayram coşkusunu yaşayacak.

Sizce okullarda düzenlenen bu tür milli ve manevi değerleri içeren etkinlikler, çocukların gelişiminde ne kadar etkili oluyor?
23-nisan-2450532.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri