Planlanan mesleki çalışma programı, mart ayında Ramazan Bayramı haftasıyla aynı döneme denk gelmesi nedeniyle farklı bir yöntemle yürütülecek. Bu durum, öğretmenlerin hem dini bayramlarını idrak etmelerine olanak tanırken hem de mesleki gelişimlerine ara vermeden devam etmelerini sağlayacak bir düzenleme olarak öne çıkıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre, ikinci dönem ara tatili mart ayında gerçekleşecek. Bu tatil süreci, 16 Mart 2026 Pazartesi günü başlayıp 20 Mart 2026 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler ise ara tatile bir gün öncesinden, yani 13 Mart Cuma günü derslerin bitişiyle girecekler. Okullarda eğitim ve öğretim ise 23 Mart Pazartesi günü yeniden başlayacak. 2025-2026 eğitim öğretim yılının tamamı ise 26 Haziran 2026 Cuma günü itibarıyla sona erecek.
Bakan Tekin'in duyurusuna göre, öğretmenlerin katıldığı mesleki çalışma seminerleri bu yıl çevrim içi (online) platformlar üzerinden gerçekleştirilecek. Bu yeni uygulama ile öğretmenlerin, ara tatil süresince planlanan seminer programlarına bulundukları yerden kolaylıkla erişebilmeleri hedefleniyor.
Bu düzenlemenin temel amacı, öğretmenlerin Ramazan Bayramı haftasında daha esnek bir zaman dilimi içinde programa katılmalarını sağlamak. Aynı zamanda, mesleki gelişim çalışmalarının bu özel dönemde de kesintisiz bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor. Bu sayede hem dini vecibelerin yerine getirilmesi hem de mesleki yeterliliklerin artırılması konusunda bir denge kurulmuş olacak.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ara tatilin olduğu haftayla Ramazan Bayramı örtüştüğü için öğretmen arkadaşlarımız şunu bekliyor olabilirler: 'Seminer dönemi'. Onu da online olarak yapacağız." ifadelerini kullandı. Bu sözler, seminerlerin uzaktan eğitim yoluyla yapılacağını net bir şekilde ortaya koyuyor.
Bu çevrimiçi uygulama, öğretmenlerin yoğun çalışma temposu içinde bayram tatilini daha verimli değerlendirmelerine imkan tanıyacak. Böylece hem dinlenme hem de mesleki gelişim süreçlerini bir arada yürütebilecekler.
Sizce öğretmenlerin ara tatil seminerlerinin çevrimiçi yapılması, mesleki gelişim açısından ne gibi farklılıklar ortaya koyabilir?
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.