Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Out of Office Botum Üslubumu Çaldı, Ama Bazen Çok Resmi Konuşuyor!

devnix

Üye
🤖 Otomatik Yanıtlayıcı Deneyimim

Kafayı yiyecektim. Tatildeyim, mail geliyor, benim out of office mesajımı okuyup, gelen maile benim üslubumla cevap yazacak bir bot yazdım diye seviniyordum. Meğerse sorun şuradaymış: Bot, bazen o kadar resmi konuşuyor ki, sanki şirketin genel müdürü yazmış gibi oluyor. "Sayın ilgili" falan diye başlayan mailler gördüm, ben hayatımda öyle hitap etmedim!

🐛 Bot Neden Bu Kadar Soğuk?

Sorunu bulmak için loglara daldım. Meğerse bot, out of office mesajımdaki "Resmiyetsiz" kısmı tam anlayamıyormuş. Benim mesajımda "Selamlar, şu tarihler arasında ofiste değilim" gibi bir cümle var. Bot bunu alıp, gelen mailin konusuna ve içeriğine göre ton ayarlaması gerekiyor. Ama NLTK ile yaptığım basit duygu analizi, bazı maillerde "nötr" çıkınca, bot da güvenli moda geçip ultra resmi bir dil kullanıyormuş.

Python:
if tone_analysis == 'neutral':
    response_template = get_formal_template() # İşte hata buradaydı!
else:
    response_template = get_casual_template()

🔧 Çözüm: Biraz 'Ben' Eklemek

Çözüm aslında basitti. Botun, out of office mesajımdaki benim cümlelerimi doğrudan öğrenmesi ve kullanması gerekiyordu. Sadece "Selamlar" gibi kelimeleri değil, "Merhaba, selam" gibi benim sık kullandığım eş anlamlıları da bir havuzda topladım. Ayrıca, nötr tonlu maillere bile, benim imzamda kullandığım "İyi çalışmalar" gibi kişiselleştirilmiş bir kapanış cümlesi eklettim. Artık "Sayın ilgili" yerine, doğrudan isme hitap ediyor veya hiç hitap etmeden giriş yapıyor.

Sonuç? Bot hala bazen biraz tutuk ama en azından bir yabancı gibi değil, ofiste olmayan birazcık dağınık bir meslektaş gibi yazıyor.

Siz de böyle otomatik yanıtlayıcılar, chatbot'lar yazarken üslup taklidi konusunda saçmalar yaşadınız mı? "Şu kütüphane daha iyi sonuç veriyor" veya "Bunu şöyle train ettim" gibi tavsiyeleriniz varsa yoruma yazın, konuşalım!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri