📍Reklamcı ve yapımcı Alinur Velidedeoğlu, Şakirin Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir sağlık...

1953 yılında ABD'nin Michigan eyaletinde doğan Velidedeoğlu, Türkiye'de reklamcılık alanındaki çalışmalarıyla tanınıyordu. Velidedeoğlu için Üsküdar Şakirin Camii'nde bir cenaze töreni düzenlendi.

Törene, vefat eden reklamcının ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Velidedeoğlu'nun naaşı, Karacaahmet Aile Kabristanı'nda defnedildi.

Cenaze töreni boyunca, yakınları ve meslektaşları duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Törende bulunan reklamcı Turhan Başaratan, Velidedeoğlu ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Başaratan, "Ben de hasbelkader reklamcıyım. Ali Nur Bey benim eski bir arkadaşımdı, dostumdu. O son derece sıra dışı, son derece medeni ve beyefendi bir insandı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Velidedeoğlu'nun Türkiye aleyhindeki 'Gece Yarısı Ekspresi' filmi yapımcılarıyla ABD'de görüşerek ülkenin gerçeklerini anlattığını ve Amerika'daki Türklerin Türk kanallarını izlemesi için çalışmalar yaptığını belirtti. Başaratan, "Daha çok yaratıcı işleri var. Biraz erken ayrıldı aramızdan ama onu kalbimizde yaşatacağız" dedi.

Program yapımcısı ve sunucusu Tahire Demircan da, "Işıltılar programı yapımcısı ve sunucusuyum Alinur'la da röportaj yapmıştık. Çok severdim, çok özel bir insandı. Başımız sağ olsun" şeklinde konuştu.

Sizce Alinur Velidedeoğlu'nun Türk reklamcılığına ve kültür hayatına en önemli katkısı ne oldu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri