Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎓 Türkiye Bursları ile Gelen Filistinli Öğrenciler Akademik Hayata Başlıyor

📍Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze'de yaşanan insani krizin ardından bölgedeki gençlerin eğitim haklarından mahrum kalmaması için başlatılan uluslararası seferberlik kapsamında, Türkiye Bursları çerçevesinde seçilen Gazzeli öğrenciler Türkiye'ye ulaştı.

Gazze'den Mısır'a geçiş yapan gençler için, 6-13 Aralık 2025 tarihlerinde Kahire'de titiz bir mülakat süreci yürütüldü. Bu görüşmelerde üstün azim gösteren öğrenciler, Türkiye'nin sağladığı geniş kapsamlı eğitim imkanlarından faydalanmaya hak kazandı.

Türkiye'ye giriş yapan Filistinli gençler, uyum ve akademik hazırlık süreçleri kapsamında Ankara'da bulunan Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi TÖMER bünyesinde Türkçe dil eğitimi alacak.

Dil eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, yeni akademik yılın başında Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelere geçerek lisans ve lisansüstü eğitimlerine başlayacak.

YTB Başkanı Abdulhadi Turus, Türkiye'nin Filistin davasına olan desteğini eğitimin gücüyle sürdürdüklerini belirtti. Turus, "Gazze'de yıkılan umutları, eğitimin gücüyle ve genç kardeşlerimizin gayretiyle yeniden yeşertmek için yola çıktık" ifadelerini kullandı.

Başkan Turus, "Zorlu yolları aşarak Mısır'a ulaşan ve Kahire'de mülakatlarını gerçekleştirdiğimiz Gazzeli öğrencilerimiz hamdolsun ki artık aramızda. Bu dirayetli gençlerin her biri, karşılaştıkları tüm güçlükleri azim ve metanetle aşma iradesi gösteren birer kahramandır" dedi.

Turus, konuşmasını şöyle sürdürdü: "TÖMER eğitimlerinin ardından gelecek akademik yılda öğrenim görecekleri şehirlere geçerek Filistin'in geleceğini inşa etmek üzere asıl eğitim yolculuklarına başlayacaklar. Vatanlarının yeniden inşasında en büyük pay sahibi olacak bu gençlere 'ülkemize hoş geldiniz' diyorum."

YTB Başkanı, "Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun. Türkiye olarak her zaman yanlarındayız" diyerek sözlerini tamamladı.

Sizce uluslararası eğitim bursları, kriz bölgelerindeki gençlerin geleceğini inşa etmede ne kadar etkili bir araçtır?
filistinli-ogrenciler-turkiyede-aa-2447071.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri