Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍13 Nisan 2026 Pazartesi günü okullar tatil mi? Öğrenciler ve veliler, Nisan ayı içindeki tatil durumunu merak ediyor. Özellikle 23 Nisan Ulus...

Gözler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan resmi takvime çevrildi. 2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre, 13 Nisan 2026 Pazartesi günü resmi tatil kapsamında değil.

Bu nedenle söz konusu tarihte, Türkiye genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretim faaliyetleri normal bir şekilde devam edecek. Dersler, planlanan program ve saatler dahilinde işlenecek.

Nisan ayı içindeki tek resmi tatil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'dır. 2026 yılında bu bayram, Perşembe gününe denk gelmektedir ve o gün okullar tatil olacaktır.

13 Nisan tarihi ise, 23 Nisan'dan yaklaşık 10 gün önceye denk gelmekte ve herhangi bir resmi tatil veya idari izin kapsamına alınmamıştır. Dolayısıyla bu tarih, normal bir iş ve eğitim günü olarak geçecektir.

2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre dönemler ve tatiller şu şekildedir: Birinci dönem 8 Eylül 2025'te başlayacak. İlk ara tatil 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Yarıyıl tatili ise 19-30 Ocak 2026 tarihlerini kapsayacak. İkinci dönem 2 Şubat 2026'da başlayacak ve ikinci ara tatil 16-20 Mart 2026'da olacak. Eğitim öğretim yılı 26 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

2026 yılındaki diğer bazı resmi tatiller ise şunlardır: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve 26-30 Mayıs 2026 tarihleri arasındaki Kurban Bayramı tatili.

Sizce, bayramların hafta içine denk geldiği durumlarda köprü tatili uygulaması eğitim takvimi için faydalı mıdır?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri