Tüm gözler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan resmi takvime çevrildi. Bakanlığın 2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre, 13 Nisan 2026 tarihi resmi tatil kapsamında değil.
Bu nedenle söz konusu tarihte, Türkiye genelindeki tüm okullarda eğitim normal şekilde devam edecek. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde dersler, planlanan saatlerinde işlenecek.
Nisan ayı içindeki tek resmi tatil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'dır. 2026 yılında bu bayram, bir Perşembe gününe denk gelmektedir ve o gün okullar tatil olacaktır.
13 Nisan tarihi ise, herhangi bir resmi tatil veya özel izinle çakışmamaktadır. Bayramdan yaklaşık 10 gün önceye denk gelen bu tarih, normal bir iş ve eğitim günü olarak takvimde yer almaktadır.
MEB takvimine göre, 2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül 2025'te başlayacak. İlk ara tatil 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Yarıyıl tatili ise 19-30 Ocak 2026 tarihlerini kapsayacak. İkinci dönem 2 Şubat 2026'da başlayacak ve ikinci ara tatil 16-20 Mart 2026'da gerçekleşecek.
Eğitim öğretim yılı, 26 Haziran 2026 tarihinde sona erecek. Yıl içindeki diğer resmi tatiller arasında 1 Mayıs ve 19 Mayıs da bulunuyor.
Ayrıca, 2026 yılında Kurban Bayramı tatili 26-30 Mayıs tarihlerine denk gelecek. Bu bayram tatillerinde de okullarda eğitime ara verilecektir.
Sizce, resmi tatillerin hafta içine denk geldiği durumlarda köprü tatili uygulaması yaygınlaştırılmalı mı?