Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎓 2026 LGS Başvuruları İçin Son Tarih ve Sınav Takvimi Açıklandı

📍Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvim, 2025-2026 eğitim öğretim yılı sonuna yaklaşılırken öğrenci ve velilerin en çok takip ettiği konular arasında yer alıyor. Başvuru sürecinin devam ettiği bu dönemde, tüm gözler son başvuru tarihine çevrilmiş durumda. Sınava katılacak adaylar, işlemlerini eksiksiz tamamlayabilmek için resmi takvimi yakından izliyor.

23 Mart tarihinde başlayan LGS başvuru süreci, 10 Nisan 2026 tarihinde sona erecek. Adayların, bu tarihe kadar başvurularını tamamlamaları ve gerekli işlemleri yapmaları gerekiyor. Süreç, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yürütülüyor.

Merkezi sınavın tarihi de belli oldu. Sınav, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturum olan sözel bölüm saat 09.30'da başlayacak. Ardından, sayısal bölüm ise saat 11.30'da uygulanacak.

Sizce bu yılki LGS başvuru ve sınav takvimi, adaylar için yeterli hazırlık süresi sağlıyor mu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri