26 Haziran 2026 Cuma günü, okullar tüm yurt genelinde kapanacak. Öğrenciler, aynı gün içerisinde karnelerini alarak yaklaşık üç aylık yaz tatiline başlayacak. Karne dağıtım törenleri, okulların kapanacağı günün sabah saatlerinde gerçekleştirilecek. Bu törenler genellikle 10.00 ile 11.00 saatleri arasında yapılsa da, kesin saatler okul yönetimlerinin inisiyatifine göre küçük farklılıklar gösterebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı takviminde, ikinci dönemde yapılacak olan bazı ortak yazılı sınavların tarihleri de yer alıyor. Bu sınavlar, nisan ve haziran aylarında belirlenen günlerde uygulanacak. Nisan ayındaki sınav programı şu şekilde: 6. sınıf Türkçe sınavı 7 Nisan 2026'da, 6. sınıf Matematik sınavı 8 Nisan 2026'da, 8. sınıf Matematik sınavı 8 Nisan 2026'da, 10. sınıf Matematik sınavı 9 Nisan 2026'da ve 10. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı sınavı ise 10 Nisan 2026 tarihinde yapılacak. Haziran ayında ise iki sınav gerçekleştirilecek. 7. sınıf Matematik ortak sınavı 2 Haziran 2026 tarihinde, 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ortak sınavı ise 3 Haziran 2026 tarihinde öğrenciler tarafından cevaplanacak. 8 Eylül 2025 tarihinde başlayan eğitim öğretim maratonu, haziran ayının son haftasında tamamlanmış olacak. Öğrenciler, bir eğitim yılının ardından dinlenmek ve eğlenmek için uzun bir yaz tatiline çıkacak. Sizce yaz tatili süresi yeterli mi, yoksa daha farklı bir tarihlendirme mi yapılmalı? |
|