Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

💊 36 İlaç Daha SGK Geri Ödeme Listesine Dahil Edildi

📍Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, vatandaşların ilaç ve tedaviye erişimini güçlendirmeye yönelik yeni bir kararı duyurdu. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 36 ilacın daha SGK geri ödeme listesine alındığını bildirdi.

Geri ödeme kapsamına alınan ilaçların üretim yerlerine ilişkin detaylar da paylaşıldı. Bakan Vedat Işıkhan tarafından aktarılan bilgilere göre, listeye eklenen toplam 36 ilacın 27'si yerli üretim olarak kayıtlara geçti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, yaptığı yazılı açıklamada, yeni ilaçların hangi tedavi alanlarını kapsadığını da tek tek sıraladı. Işıkhan, "Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla vatandaşlarımızın ilaca ve tedaviye erişimini kesintisiz şekilde güçlendirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan, açıklamasının devamında, "Hemofili, kan ürünü ve alerji aşısı başta olmak üzere, Diyabet, enfeksiyon, enzim eksikliği ve bağışıklık hastalıklarını kapsayan, farklı tedavi alanlarına yönelik 27 tanesi yerli üretim olmak üzere toplam 36 ilacı daha geri ödeme listemize dahil ettik." dedi.

Vedat Işıkhan, mesajını, "Hastalarımıza şifa olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür temenni ediyor, hayırlı bayramlar diliyorum." sözleriyle tamamladı. Bu hamle ile birlikte, söz konusu hastalık gruplarındaki vatandaşların ilaç maliyetlerinde önemli bir rahatlama bekleniyor.

Bu gelişme, sağlık harcamalarınızı nasıl etkiler?
bakan-isikhan-duyurdu-36-ilac-daha-sgk-geri-odeme-listesine-alindi-q5fm.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri