Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 4K Radar Teknolojisiyle Trafik Denetimi Artık Görünmez!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Londra Ulaşım Kurumu (TfL), hız denetimlerinde devrim niteliğinde bir teknolojiyi test etmeye başladı. Sürücüleri yakından ilgilendiren bu yeni sistem, mevcut hız kameralarından tamamen farklı bir prensiple çalışıyor.

4D radar ve 4K görüntüleme teknolojilerini bir araya getiren bu kameralar, yolda hiçbir uyarı işareti, flaş, ışık veya zemin sensörü barındırmıyor. Bu durum, sistemin sürücüleri alışılagelmiş yöntemlerle uyarmadan çalıştığı anlamına geliyor.

Klasik hız kameralarından farklı olarak, bu yeni nesil cihazlar bir direğe veya üst geçide monte ediliyor ve geniş bir alanı sürekli olarak tarıyor. 4D radar teknolojisi, birden fazla aracın hızını, mesafesini ve yönünü aynı anda ve yüksek hassasiyetle ölçebiliyor.

Bu radar verileri, 4K çözünürlüklü ve yüksek kare hızına sahip görüntülerle eşleştiriliyor. Sonuç olarak, hem aracın plakası net bir şekilde okunabiliyor hem de hız ihlalinin kanıtı yüksek kalitede kayıt altına alınabiliyor.

Sistemin en çarpıcı özelliklerinden biri de, çok şeritli yollarda ve yoğun trafikte bile her bir aracı ayrı ayrı takip edebilmesi. Bu yetenek, geleneksel sistemlerin zorlandığı karmaşık senaryolarda bile etkin denetim yapılmasını sağlıyor.

Londra'da belirli noktalarda başlayan testlerin başarılı olması halinde, bu görünmez denetim sisteminin kullanımı yaygınlaşabilir. Uzmanlar, bu teknolojinin trafik güvenliğini artırmada önemli bir rol oynayabileceğini belirtiyor.

Sizce bu kadar gelişmiş ve görünmez bir denetim sistemi, sürücü davranışlarını kalıcı olarak değiştirir mi yoksa sadece ceza odaklı bir araç mı olur?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri