Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 5G'yi iPhone ve Android'de Kapatma Rehberi: Adım Adım Anlatım

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Uzun yıllardır süren bekleyiş, 1 Nisan itibarıyla resmen sona erdi ve Türkiye, yeni nesil mobil iletişim teknolojisi 5G’ye resmen geçiş yaptı. Şu anda 81 ilde tüm operatörler üzerinden bu yüksek hızlı teknolojiye erişim sağlamak mümkün. Ülkenin her noktasına yayılması ise 2 yıl içinde tamamlanacak bir süreç olarak öngörülüyor.

Daha önce telefonunuzda 5G’yi nasıl aktif edeceğinizi anlatmıştık. Peki, özellikle pil tüketimi veya bağlantı stabilitesi gibi nedenlerle telefonda 5G nasıl kapatılır? Bu rehberimizde, hem iPhone hem de Android cihazlarda bu işlemin nasıl yapıldığını tüm detaylarıyla açıklıyoruz.

Yukarıda da görebileceğiniz üzere, 5G’yi telefonunuzda devre dışı bırakmak birkaç saniyede gerçekleştirebileceğiniz basit bir işlemdir. Ancak, 10 kata kadar çıkan yüksek hızlar ve çok düşük gecikmeler sunan bu teknolojiyi kapatmanın, iyi bir performans arayan kullanıcılar için pek de mantıklı bir hareket olmadığını belirtmekte fayda var.

iPhone cihazlarda 5G'yi kapatmak için, öncelikle Ayarlar uygulamasına girmeniz gerekiyor. Ardından, Hücresel seçeneğine ve sonrasında Hücresel Veri Seçenekleri menüsüne dokunun. Burada, Ses & Veri sekmesi altında LTE seçeneğini işaretleyerek, 5G bağlantısını tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.

Android işletim sisteminde ise süreç, genellikle cihaz markasına ve kullanılan arayüze göre küçük farklılıklar gösterebiliyor. Genel yol olarak, Ayarlar > Bağlantı veya Ağ ve İnternet bölümüne girip, Mobil Ağ ayarlarınıza ulaşmanız gerekecek. Burada, Tercih Edilen Ağ Türü gibi bir seçenek bularak, 4G/3G/2G moduna geçiş yapabilirsiniz.

Her iki platformda da yapılan bu değişiklikler anında geçerli olur ve cihazınız bir sonraki hücresel ağ bağlantısında seçtiğiniz teknolojiyi kullanmaya başlar. Bu sayede, pil ömrünü uzatmak veya daha stabil bir bağlantıya geçmek isteyen kullanıcılar için esneklik sağlanmış olur.

Siz 5G deneyiminizde bağlantıyı sürekli açık tutmayı mı tercih ediyorsunuz, yoksa pil tasarrufu için belirli durumlarda kapatma yoluna mı gidiyorsunuz?
654829-640xauto.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri