Saldırı sonucu aldığı darbelerle yere yığılan küçük kıza, ilk müdahaleyi onu karşılamaya gelen babası Musab Alsuleiman yaptı. Baba Alsuleiman, yaralı kızını hızla Başakşehir Çam Sakura Hastanesi’ne kaldırdı. Küçük Şirin’in tedavisi burada tamamlandıktan sonra taburcu edildiği öğrenildi. Olayın ardından bölgeye intikal eden Eyüpsultan Belediyesi ekipleri, olayın yaşandığı sokak ve çevresindeki başıboş köpekleri toplama çalışması başlattı. Baba Musab Alsuleiman, yaşananları şu sözlerle anlattı: “Kızımın saat 16.40 sıralarında okuldan dönüşü oluyor. Kızım caddenin başında servisten indikten sonra sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Ona yetişmeye çalışıyordum, kızımın yerde olduğunu gördüm. Yüzü komple kan olmuştu.” “4-5 tane köpek bana da saldırdı, taş atarak kendimizi kurtardık. Kendi motosikletimle hemen hastaneye götürdüm. Doktorlar 'kuduz' ihtimaline karşı iğne yaptılar” diye konuşan baba, mahalledeki köpek sorununa dikkat çekti. “Burada köpekler dolu, ne zaman gelirsem var. Köpeklerin toplatılıp barınağa götürülmesini tercih ederiz. Kim köpek sahiplendiyse buraya gelip salıyor. Çocuklarımızı tek başına evden çıkaramıyoruz, böyle bir hale geldik” ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinden Adnan Yaban da bölgedeki başıboş köpek tehdidini doğruladı. Yaban, “Siyah bir pitbull köpek var. İnsanlara saldırıyorlar, benim iki tane koyunumu parçaladılar” dedi. Sizce, şehirlerdeki başıboş hayvan sorunu ve insan güvenliği arasındaki denge nasıl sağlanmalı? |
|