Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍ABD Başkanı Donald Trump, İran ve İsrail arasında süren savaşın 40’ıncı gününde dikkat çeken bir gelişmeye imza attı. Trump, İran’ı “yeryüzün...

Ancak bu karar, ABD kamuoyunda özellikle savaş karşıtlarının sert tepkisini beraberinde getirdi. Trump’ın adımını eleştiren bazı ABD vatandaşları, bu hamlenin hiçbir sorunu çözmediğini savundu.

Bir vatandaş, “Şu anda, bu gece Trump’ın kelepçelenmiş olması gerekiyor” ifadesini kullanırken, dünyanın bu “çılgın adamın” iktidarda kalmasına izin veremeyeceğini ve Trump’ın herkes için bir tehlike olduğunu öne sürdü. Eleştirilerin odağında, başkanın güvenilirliği meselesi de yer aldı.

Bir diğer tepkide, “Blöf yapıyor ve şimdi blöfü ortaya çıkarıldı” denilerek Trump’ın patolojik bir yalancı olduğu iddia edildi. Bu görüşü savunan kişi, Trump’ın söylediği hiçbir şeye güvenilmeyeceğini ve dolayısıyla bulunduğu pozisyonda olmayı hak etmediğini dile getirdi.

Trump’ın ateşkes kararını samimi bulmayan bazı ABD’liler ise başkanın bu adımıyla piyasalara yönelik bir manipülasyon hedeflediğini öne sürdü. Bir yorumcu, “Artık onun söylediği hiçbir şeyi ciddiye almıyorum. Son derece samimiyetsiz” şeklinde konuştu.

Aynı kişi, Trump’ın görevden alınması gerektiğini savunarak, bu durumun artık bir tarih meselesi olduğunu belirtti. Öte yandan, “Trump azledilecek mi?” sorusunun da ABD gündeminde ilk sıralara yükseldiği gözlemlendi.

Sokaklarda Trump’ın görevden alınmasını destekleyenlerin sayısının az olmadığı aktarıldı. Ateşkes kararına ilişkin daha ılımlı görünen ancak yine de eleştirel olan bir başka değerlendirme ise şu sözlerle paylaşıldı.

“Bence insanların ölmediği her an iyidir. Ama bunun açıkça bir piyasa manipülasyonu olduğunu düşünüyorum; burada daha fazlası söz konusu” diyen bir vatandaş, Trump Beyaz Saray’dan çıkana ve tüm yönetim değişene kadar kimsenin güvende olmayacağı görüşünü savundu.

Sizce ateşkes kararı, bölgedeki gerilimi kalıcı olarak azaltmada etkili bir adım olabilir mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri