Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 ABD'nin İran'a Yönelik Kara Harekâtı Planı Üzerinde Çalıştığı İddiası

📍ABD merkezli CBS televizyonuna konuşan ve hazırlıklar hakkında bilgi sahibi olduğu belirtilen kaynaklar, Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerinin İran’a yönelik kara harekatı planı üzerinde çalıştığını öne sürdü.

Kaynaklar, Başkan Donald Trump’ın ABD ve İsrail’in saldırılarıyla başlayan İran’a yönelik çatışmada atılacak adımları değerlendirdiğini aktardı. Bu kapsamda üst düzey askeri komutanlardan kara harekatı seçeneğine hazırlık amacıyla özel taleplerde bulunduğu iddia edildi.

Kaynaklar, Trump’ın bölgeye kara kuvvetlerini konuşlandırıp konuşlandırmamayı değerlendirdiğini de iletti. Ancak hangi koşullar altında kara birliklerinin kullanılmasına izin vereceğinin ise belirsiz olduğu ifade edildi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt ise iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Leavitt, "Başkomutana azami seçenek sunmak için hazırlık yapmak Pentagon’un görevidir, bu başkanın bir karar verdiği anlamına gelmez." dedi ve Trump’ın "şu anda herhangi bir yere kara birlikleri göndermeyi planlamadığını" vurguladı.

Donald Trump da bu hafta Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'a karşı kara birlikleri hakkındaki bir soruya yanıt vermişti. Trump, "Hayır, hiçbir yere asker göndermiyorum. Gönderseydim, size kesinlikle söylemezdim." ifadelerini kullanmıştı.

Sizce bu iddialar, bölgede gerilimi artırmaya yönelik bir psikolojik harekâtın parçası olabilir mi?
abd-askeri-arac-aa-1781164.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri