Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Nevruz'un resmi bayram statüsüne alınması ...

Zorlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, geçen yıl ilk kez bir cumhurbaşkanının himayesinde İstanbul'da Nevruz kutlamaları gerçekleştiğini hatırlattı. "Biz istiyoruz ki bugün bizim ortak bayramımız ve 86 milyon yurttaşımızı bir araya getiren bu bayram, aynı zamanda bütün gönül coğrafyamızın ortak bayramıdır." ifadelerini kullandı.

Son dönemdeki etkinliklerin daha düzenli geçtiğini vurgulayan Zorlu, bu sene Gaziantep'te gerçekleştirilen organizasyonu örnek gösterdi. İstenmeyen görüntülerin hayli azaldığını ve durumun daha da iyi olacağını söyledi.

Zorlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum, önerimizi kabul ettiler, katıldılar ve himayelerine aldılar. Bu tür çalışmaları devam ettiriyoruz. Resmi bayram olma durumu var, çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

Konuyla ilgili somut bir zaman çizelgesi de paylaşan Zorlu, "Önümüzdeki aylar içerisinde yetkili kurullarımızla bunu konuştuktan sonra hayata geçirme iradesindeyiz. İnşallah diyelim o yönde bir irademiz var, önümüzdeki aylarda somut bir niteliğe kavuşacaktır." şeklinde konuştu.

Bu resmi tatil çalışmalarının öncesinde de Cumhurbaşkanlığı düzeyinde önemli bir gelişme yaşanmıştı. Prof. Dr. Kürşad Zorlu, geçtiğimiz günlerde editörlüğünü üstlendiği "Türk Dünyasının Ortak Mirası Nevruz" isimli kitabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim etmişti.

Sizce Nevruz'un resmi bayram ilan edilmesi, toplumsal birlik ve kültürel mirasın yaşatılmasına nasıl bir katkı sağlar?
nevruz-resmi-tatil-mi-oluyor-ak-partiden-yeni-adim-tarih-verildi-bjmm.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri