Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alpine Yönetim Karmaşası: Fransızlar Bu Sporu Ciddiye Alamıyor mu?

asteron

Üye
Akıl tutulması yaşıyorum! Formula 1'de takım adı "Alpine" olsa da, ruhu ve yönetim tarzı tamamen Fransız işi. Her sezon başı bir yönetim değişikliği, her yarış sonrası bir kaos... Bu kadar mı olur?

🔥 Yönetimdeki "Turizm Rotasyonu"
Bir düşünün: Laurent Rossi gitti, Bruno Famin geldi. Strateji duvarında her hafta farklı bir kafalar. Takım patronu, teknik patron, spor direktörü derken kimin ne yetkisi olduğunu Alpine çalışanları bile bilmiyor herhalde. Bu, bir yarış takımı yönetmek değil, bir bürokrasi laboratuvarı işletmektir! Red Bull'a, Mercedes'e bakın; istikrar, netlik, disiplin... Alpine'da ise sürekli bir kargaşa ve kimsenin sorumluluk almadığı bir ortam.

⚙️ Fransız "Şımarıklığı" ve Realite Körlüğü
Esteban Ocon ile Pierre Gasly'yi aynı takımda buluşturup "Fransız rüyası" yaşayacağız dediler. Peki sonuç? İki pilot da birbiriyle yarışmaktan takımın genel performansına odaklanamıyor. En ufak bir strateji hatasında veya teknik sorunda, herkes birbirini suçluyor. Renault'un devasa bütçesi ve motor bilgisi var ama organizasyon becerisi sıfır! Sanki her şey "havalı" görünmek için yapılıyor, kazanmak için değil.

📉 Kaybeden Kim? Sadece Fransızlar Değil!
Asıl yazık olan, bu muazzam potansiyelin heba edilmesi. İyi bir şasi, zaman zaman iyi bir motor... Ama hepsi bu karmaşa içinde boğulup gidiyor. Fernando Alonso gibi bir dehayı bile bezdiren bir sistem bu. Yarışları izlerken Alpine pit duvarındaki telaşı görüyorum, "işte yine başladılar" diyorum. Bu, bir takımın değil, bir tragedya'nın yönetilmesidir.

Haksız mıyım? Fransızların motorsporları tarihindeki büyük başarıları var evet, ama modern F1'in acımasız disiplininde, bu "biz yaparız" havaları ve iç çekişmeleriyle asla ciddi bir rakip olamayacaklar gibi görünüyor. Alpine, bu sezon da orta sahnenin dibinde debelenecek. Siz ne düşünüyorsunuz, bu kafayla bir daha şampiyonluk görebilecek miyiz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri