İddianamede sanık için "mala zarar verme", "iş yeri dokunulmazlığını ihlal" ve "bina içinde muhafaza altına alınmış eşyanın hırsızlığı" suçlamaları yöneltildi. Savcılık, sanığın 6 yıl 4 aydan 16 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyor. Sanık Mehmet Ç.’nin iddianamede yer alan ifadesinde, olayı alkolün etkisiyle ve maddi zorluklar nedeniyle gerçekleştirdiğini öne sürdü. Sanık ifadesinde belirli açıklamalarda bulundu. Sanık, "Yol üzerinde forklifti gördüm, kabloları temas ettirerek çalıştırdım. Aklıma maddi sıkıntılarım geldi, kepengi forkliftle kaldırıp içeri girdim" dedi. Ardından, "Bir avuç kadar altın alıp yaya olarak uzaklaştım, sonra dere kenarında eşeğime binip ahıra gittim" ifadelerini kullandı. 9 Şubat’ta yaşanan olayda, Mehmet Ç.’nin forkliftle bir kuyumcu dükkanının kepenk ve camlarını kırarak 150 gram altın çaldığı belirlendi. Zanlının, ardından güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde eşekle kaçtığı tespit edilmişti. Polis ekiplerince yakalanan zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çalınan altınların bir kısmının ise sanığın babası tarafından işletme sahibine iade edildiği öğrenildi. Sizce bu tür sıra dışı suç hikayeleri, toplumda suçun işlenme şekillerine dair nasıl bir algı oluşturuyor? |
|