Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 AMD'nin Yeni Çip Üretiminde Samsung Devreye Giriyor

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍AMD, yapay zeka çip pazarındaki rekabette konumunu güçlendirmek için kritik bir hamleye hazırlanıyor. Şirketin, gelecek nesil yarı iletkenlerinin üretimi için Samsung Foundry ile doğrudan ve güçlü bir iş birliği kurmayı planladığı bildiriliyor.

Bu stratejik ortaklık, TSMC gibi diğer büyük üreticilere olan bağımlılığı çeşitlendirmek ve tedarik zincirini güçlendirmek anlamına geliyor. Yapay zeka ve yüksek performanslı hesaplama odaklı çipler için üretim kapasitesini artırmak isteyen AMD için bu adım, geleceğe yönelik önemli bir yatırım.

Samsung'un yarı iletken dökümhanesi de bu potansiyel anlaşmadan büyük fayda sağlayacak gibi duruyor. Şirket, son dönemde aldığı yeni siparişlerle milyarlarca dolarlık gelir elde etti ve sektördeki konumunu sağlamlaştırdı.

Öte yandan, Google'ın Tensor G5 işlemcisinin performans testlerinde beklentileri karşılayamadığına dair raporlar da teknoloji camiasında yankılanıyor. Bu durum, özel tasarım çip geliştirmenin zorluklarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

AMD'nin Ryzen ve Radeon serilerinin yanı sıra, Instinct gibi veri merkezi çözümlerinde de kullanılacak yeni nesil mimariler, Samsung'un gelişmiş üretim süreçlerinden yararlanabilir. Bu, çip performansı ve enerji verimliliğinde yeni standartlar getirebilir.

Peki sizce, AMD'nin Samsung ile potansiyel iş birliği, yapay zeka donanımı yarışında NVIDIA ve Intel karşısında şirkete beklenen avantajı sağlayabilir mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri