Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Android 17 Beta Sızıntıları: Devrim Niteliğinde Özellikler Ortaya Çıktı

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Google'ın 2026 yılının ortalarında tam sürümünü yayınlamaya hazırlandığı Android 17 işletim sistemi, akıllı telefon dünyasında şimdiye kadarki en büyük ve en radikal güncellemelerden biri olmaya aday.

Yayınlanan ilk beta sürümleri ile geliştirici kodları arasına gizlenmiş sızıntılar, Android kullanıcılarının yıllardır beklediği devrim niteliğindeki özelliklerin nihayet yolda olduğunu kanıtlıyor.

İşletim sisteminin çekirdeğine entegre edilen yeni bir yapay zeka çerçevesi, cihazın tüm fonksiyonlarını gerçek zamanlı olarak öğrenip optimize edebilecek. Bu, pil ömrü ve işlemci performansı yönetiminde bugüne kadar görülmemiş bir akıllılık seviyesi anlamına geliyor.

Kullanıcı arayüzünde ise tamamen modüler bir yaklaşım benimsenecek. Kullanıcılar, ana ekran widget'larından sistem gezinme çubuğuna kadar her öğeyi, Android 17'nin sunduğu gelişmiş araçlarla sıfırdan şekillendirebilecek.

Güvenlik katmanına eklenen donanım tabanlı gizlilik bölgeleri özelliği, belirli uygulama ve verilerin, ana işletim sisteminden tamamen izole edilmiş özel bir ortamda çalıştırılmasına olanak tanıyacak.

Bu özellik, finansal bilgiler ve kişisel notlar gibi hassas veriler için ekstra bir şifreli kale görevi görecek. Ayrıca, çoklu kamera API'sindeki köklü iyileştirmeler, profesyonel seviyede computational photography (hesaplamalı fotoğrafçılık) olanaklarını standart kullanıcıya getirecek.

Sizce Android 17'nin bu devrimci özellikleri, mobil işletim sistemleri savaşında iOS'a karşı belirleyici bir üstünlük sağlayabilir mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri