Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Android'den iOS'a Büyük Göç: 2025 Pazar Payları Açıklandı!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Global araştırma firması Counterpoint'in 2025 yılının son çeyreğine ait verileri, mobil işletim sistemi savaşlarında ilginç bir kırılma yaşandığını ortaya koydu. Geleneksel lider Android ve rakibi iOS arasındaki makas, Apple'ın lehine önemli ölçüde daraldı.

Araştırma sonuçlarına göre, iOS'un küresel pazar payı bir önceki döneme kıyasla kayda değer bir sıçrama gerçekleştirerek %17'den %24 seviyesine yükseldi. Bu, Apple ekosistemine olan ilginin ne kadar güçlü olduğunun açık bir göstergesi.

Android tarafında ise durum farklı bir tablo çiziyor. Google'ın işletim sistemi, pazar payının %79'dan %72'ye gerilediğini gördü. Bu veriler, 2025'in sonlarına doğru dünya genelinde önemli sayıda kullanıcının Android'den iOS'a geçiş yaptığı anlamına geliyor.

Bu tarihi kaymanın arkasındaki en büyük itici gücün, iPhone 17 serisinin yakaladığı başarı olduğu düşünülüyor. Özellikle standart iPhone 17 modeli, sunduğu gelişmiş donanım ve yazılım özellikleriyle tüketicilerden büyük ilgi gördü.

Serinin genel olarak yüksek satış performansı, Apple'ın işletim sistemi kullanım oranlarını da doğrudan yukarı taşıdı ve iOS'u %24'lük tarihi bir paya ulaştırdı. Bu, Apple için önemli bir kullanıcı edinim dönemi anlamına geliyor.

Pazar payı sıralamasında Android ve iOS'un ardından üçüncü sırayı alan sistem ise Huawei'nin HarmonyOS'u oldu. Kendine özgü ekosistemini güçlendirmeye devam eden Çinli teknoloji devinin işletim sistemi, küresel ölçekte %3'lük bir pazar payını elinde bulunduruyor.

Sizce bu göç, iPhone 17 serisinin sunduğu geçici bir yenilik etkisi mi, yoksa iOS ekosisteminin uzun vadeli bir yükselişinin başlangıcı mı?
656298-640xauto.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri