Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2021-2024 dönemindeki konser harcamalarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan davada, ikinci duruşma ta...

Sanıklar hakkında nitelikli zimmet suçundan 31 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Davanın bir numaralı sanığı konumundaki, dönemin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hacı Ali Bozkurt, ilk duruşmada savunmasını yapmıştı.

Bozkurt, savunmasında, "Görev yaptığım 4 yıl boyunca projeleri inceleyip ekip arkadaşlarıma verip beraber inceleyelim dedim. İşleri kendi başıma yapmadım" ifadelerini kullanmıştı. Davanın görüldüğü Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tüm sanıklar savunmalarını tamamladı.

İlk duruşma sonunda mahkeme, aralarında Hacı Ali Bozkurt'un da bulunduğu tutuklu 5 sanığın tahliyesine karar verdi. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu karara yaptığı itiraz kabul edildi.

İtiraz sonucunda sanıklardan Selahattin Çelikkaya, Onur Evren ve Hacı Ali Bozkurt'un yeniden tutuklu yargılanmalarına hükmedildi. Davanın ikinci duruşmasının ise 31 Mart tarihinde görüleceği açıklandı.

İddianameye göre, Hacı Ali Bozkurt tarafından dava konusu olan 32 konserin hizmet alımlarının 31'i, sanıklar Selahattin Çelikkaya ve Onur Evren’e ait 4 firmaya verildi. Bu şirketlere, doğrudan temin yoluyla konser hizmetleri adı altında 154 milyon 453 bin lira menfaat sağlandığı öne sürülüyor.

Sizce bu tür kamu ihalelerinde denetim mekanizmaları yeterince etkin çalışıyor mu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri