Öğrenciler, 14-15 Mart 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan basılı evraklı Açık Öğretim Kurumları 2. dönem yazılı sınavları öncesinde sınav merkezlerini ve oturum bilgilerini artık sistem üzerinden detaylı bir şekilde görüntüleyebilecekler. Bu bilgiler, adayların sınava sorunsuz bir şekilde katılımı için büyük önem taşıyor.
Fotoğraflı sınav giriş belgelerine ulaşmak isteyen öğrenciler, Öğrenci/T.C. kimlik numaraları ve kendilerine özel şifreleriyle sisteme kolayca giriş yapabilirler. Ayrıca, aynı giriş ekranında bulunan e-Devlet bölümü aracılığıyla e-Devlet şifrelerini kullanarak da sisteme güvenli bir şekilde erişim sağlanabiliyor.
Sınav giriş belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Açık Öğretim Lisesi öğrenci giriş sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir. Öğrenciler, sisteme başarıyla giriş yaptıktan sonra, "Öğrenci Genel Bilgileri" sekmesi altında yer alan "Sınav Giriş Belgesi" ekranından belgelerini pratik bir şekilde temin edebilirler. Bu belge, sınava giriş için zorunlu bir evrak niteliğindedir.
Özellikle dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise, Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemi'nde fotoğrafı bulunmayan öğrencilerin sınav giriş belgesi alabilmesi için fotoğraflarını mutlaka sisteme yükletmeleri gerektiğidir. Fotoğrafsız belgeler, geçerli sayılmayacaktır.
Bu kapsamda, fotoğrafı eksik olan öğrencilerin 13 Mart 2026 günü mesai saati bitimine kadar halk eğitimi merkezi müdürlükleri aracılığıyla fotoğraflarını sisteme yükletmeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar fotoğrafını yükletmeyen öğrenciler, sınav giriş belgesi edinemeyecek ve dolayısıyla sınava katılamayacaklardır.
Sınav giriş belgelerine erişim konusunda yaşadığınız deneyimler nelerdir?
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.