Şüpheli, kaldırımda duran ve yaklaşık bin 500 lira değerinde olduğu belirtilen meşrubatları çaldı. Ardından bu ürünleri bisikletine yükleyerek olay yerinden uzaklaştı.
Bu hırsızlık anı, bölgedeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Aynı şüpheli, daha sonra Fatih Mahallesi'ndeki bir apartmandan bir çocuk bisikleti çaldı.
Son olarak, park halindeki bir hafif ticari araçtan da 20 bin lira değerinde olduğu ifade edilen bir kamera test cihazını alarak kaçtı. Bu iki olay da yine güvenlik kameralarına yansıdı.
İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilen şüpheli, polisin evine düzenlediği baskın sonucunda gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda ise çalıntı eşyalara rastlanamadı.
Emniyete götürülen Emre Cem K., ifadesinde son derece şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Şüpheli, "Görüntülerdeki kişi benim. Ancak çaldığım bisiklet, cihaz ve içecekleri ne yaptığımı hatırlamıyorum" dedi.
İfadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Emre Cem K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanma kararı verilerek cezaevine gönderildi.
Sizce bu tür "hatırlamıyorum" savunmaları adli süreçlerde ne kadar geçerli kabul edilmelidir?