Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Başkentte Kırık Kaldırım Taşları Sanat Eserine Dönüşüyor

Ankara'da yaşayan sanatçı, kırık kaldırım taşlarını toplayarak atölyesinde onarıyor ve renkli desenlerle yeniden şekillendirerek aynı noktaya yerleştiriyor. Kırık taşları değerlendiren sanatçı, bu sanatsal müdahalelerle kamusal alanlara renk katmayı hedefliyor.

Kent yaşamında çoğu zaman fark edilmeyen küçük detaylara dikkati çekmek isteyen sanatçı, çalışmalarında yalnızca estetik bir yaklaşım sunmakla kalmıyor. Aynı zamanda, bu projeyle şehirlerin bakım ve onarım sorunlarına da işaret ediyor.

Özellikle sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu çalışmalar, kent sakinlerinin de ilgisini çekmeyi başarıyor. Sanatçı, Ankara sokaklarındaki bu dönüşüm yolculuğunun detaylarını paylaştı.

İlk olarak kırık taşların çatlakları üzerinde çalışmalar yaptığını belirten sanatçı, zamanla sürecin kaldırım taşlarındaki büyük boşluklar için tasarım yapmaya dönüştüğünü söyledi. O boşluklarda kendi işlerini sergileyebileceğini fark ettiğini dile getirdi.

"Hem boşluğu doldurup hem de işlerimi gösterebileceğim bir alan olmuş oldu." diyen sanatçı, motivasyonunun yaptığı işleri sokakta sergileyebilmek olduğunu ifade etti. "Galeride göstermek yerine, insanlara orada zorla bir şey gösteriyorum aslında. Bir çatlağa dikkati çekiyorum, bir kırığa dikkati çekiyorum." şeklinde konuştu.

Sokaklarda dolaşarak uygun taşları bulduğunu anlatan sanatçı, süreci şöyle özetledi: "Daha sonra o taşı alıyorum, atölyeye getirip, temizleyip, içine gereken tasarımı yapıp, epoksi döküp gidip yerine koyuyorum."

Tasarımlarını anlatmak istediği konuya göre yaptığını kaydeden sanatçı, kimini yontarak, kimine ise ekleme yaparak taşlara nihai şeklini verdiğini belirtti.

Sizce bu tür sanatsal müdahaleler, şehirlerdeki bakım sorunlarına dikkat çekmek için etkili bir yöntem mi?
ankara-kaldirim-sanat-aa-2450823.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri