Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Boşanma Sürecindeki Eş, İş Yerinden 140 Bin Liralık Bilezik Çaldı

[Sarıyer]'de yaşanan bir olayda, iş yeri sahibi Esra Poyraz T., akşam saatlerinde iş yerinden ayrılarak evine gitti. Gece saatlerinde iş yerine giren bir şüpheli, iş yerinden bazı eşyalar alarak uzaklaştı. Olayın hemen ardından Nihal D. isimli bir kişi, iş yeri sahibi arkadaşını arayarak kapının açık olup olmadığını sordu.

Bunun üzerine iş yerine gelen Esra Poyraz T., yaptığı kontrollerde kasasında bulunan 20 gramlık bileziğin kayıp olduğunu fark etti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen kadın, iş yerine giren kişinin boşanma aşamasında olduğu eşi Oğuzhan T. olduğunu tespit etti. Esra Poyraz T., eşi hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğunu da belirtti.

Olayın ardından emniyete giderek şikayette bulunan Esra Poyraz T.'nin ifadesi üzerine, Sarıyer Devriye Ekipler Amirliği ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Kısa süre sonra yakalanan Oğuzhan T., gözaltına alındı.

Emniyete götürülen şüpheli hakkında, hem 'Uzaklaştırma kararını ihlal' hem de 'İş yerinden hırsızlık' suçlarından adli işlem başlatıldı. Şüphelinin polise verdiği ilk ifadede, "Dükkana gittim çiçek göndermiştim, o gitti mi diye kontrol ettim. Zaten anahtar bende de var eşime sürpriz yaptım" dediği öğrenildi.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Oğuzhan T., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca şüphelinin poliste 8 suç kaydı bulunduğu bilgisi edinildi.

Diğer yandan, iş yeri sahibi Esra Poyraz T.'nin polise verdiği ifadede, "Açık vaziyette olan yazar kasada bir adet 22 ayar 20 gram yaklaşık 140 bin lira değerinde bileziğimin olmadığını gördüm" dediği aktarıldı. Esra Poyraz T., Oğuzhan T.'nin kendisine, eski evde kalan eşyalarını bırakmak için gece işletmeye geldiğini söylediğini belirtti.

Kadın, "Kendisiyle yaklaşık 11 aydır ayrı evlerde yaşıyoruz. Boşanma sürecimiz devam etmektedir" ifadelerini kullanarak, iş yerinin tamamen kendisine ait olduğunu ve herhangi bir ortaklık bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Olay sonrası bir açıklama yapan Esra Poyraz T., "Bu ülkede kadın olmak zor. Kadın olarak boşanmak daha da zor" diyerek yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Maddi kaybın yanında manevi bir kaybı olduğunu vurgulayan Poyraz, gece saat 04.00'ten beri karakollarda olduğunu söyledi.

"Gençler lütfen hayatınıza alacağınız kişilere dikkat edin" diyerek sözlerini sürdüren Esra Poyraz T., "Evlenirken çıkış kağıdını da imzalayın hatta o şekilde evlenin" ifadelerini kullandı. Kadın, bu tür kişilerin hayatın zorbalığı olabileceğini belirterek, herkesten ders almalarını istedi.

Sizce bu tür aile içi şiddet ve maddi suç vakalarında adli kontrol kararı yeterli bir önlem midir?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri