Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ramazan ayında Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan bir bakır madenini ziyaret ederek, işçilerl...

Çayeli Bakır İşletmeleri tesislerine gelen Bakan Işıkhan, ilk olarak şirket yetkililerinden işletme hakkında detaylı bilgi aldı. Ardından madenci kıyafetlerini ve gerekli güvenlik teçhizatlarını giyerek, araçla maden ocağına indi.

Yerin 320 metre altında bulunan yemekhanede, gece vardiyasında çalışan maden işçileriyle bir araya gelen Işıkhan, onlarla birlikte sahur yemeği yedi. Bakan, işçilerle sohbet ederek ramazan ayına dair dileklerini ve çalışma koşullarına ilişkin görüşlerini dinledi.

Sahurun ardından, bakır cevherinin çıkarıldığı üretim alanına geçen Vedat Işıkhan, burada uzaktan kumandalı kepçelerle yapılan çalışmaları yerinde izledi ve yetkililerden sürece dair teknik açıklamalar aldı.

Bakan Işıkhan, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'nde Çayeli Bakır İşletmeleri'ni ziyaret ederek işçilerin sahuruna misafir olduğunu belirtti. Tüm vatandaşların ramazanını tebrik eden Işıkhan, Allah'tan herkesin Ramazan Bayramı'na sağlıkla kavuşmasını diledi.

Rize'nin sadece maden değil, aynı zamanda değerli insan kaynağı da yetiştirdiğini vurgulayan Bakan, "Sayın Cumhurbaşkanımız gibi bir cevheri de yetiştirdi. Dünya lideri bir cevheri de yetiştirdi. Milletvekillerimizi, bakanlarımızı yetiştirdi. Burada bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

İşletmede iş sağlığı ve güvenliği açısından tüm önlemlerin alınmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Işıkhan, işletme yöneticilerini bu konudaki hassasiyetleri nedeniyle tebrik etti.

"Türkiye Yüzyılı"nın bir üretim yüzyılı olacağının altını çizen Bakan Vedat Işıkhan, bakır madenindeki işçilerin de bu yüzyılı inşa edecek olan emekçilerden olduğunu söyledi.

"Esas teşekkür emekçilerimize... Çünkü 'Türkiye Yüzyılı'nı, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde emekçilerle, alın teriyle geçinen kardeşlerimizle kuracağız. Allah, yolumuzu daim etsin. Bizleri bahtiyar etsin" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan'a bu önemli ziyaretinde, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yunus Elitaş, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Samet Güneş, Çalışma Genel Müdürü Oğuz Tuncay, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Erhan Taylan ve Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi eşlik etti.

Sizce üretim ekonomisinin güçlenmesinde maden sektörü ve emekçilerinin rolü ne kadar önemli?
bakan-isikhan-sahur-aa-2446793.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri