| İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Akşemsettin Mahallesi'nde, sabah saat 10.30 sıralarında üzücü bir olay yaşandı. Cezaevinden izinli olarak çıktığı belirlenen M.K. isimli şahıs, ailesinin yaşadığı eve geldi. Evin içinde, henüz bilinmeyen bir nedenle kendini ateşe veren M.K., alevler içinde kaldığı sırada bulunduğu dairenin penceresinden dengesini kaybetti. Şahıs, pencereden metrelerce yüksekten aşağıdaki beton zemine düştü. M.K.'nın yüksekten düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar, durumu derhal polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, yaralı şahsa ilk müdahaleyi yaptı. Ardından M.K., ambulansla hastaneye sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sürerken, itfaiye ekipleri de şahsın kendini yakması sonucu evde çıkan yangına müdahale etmeye başladı. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar neticesinde, evdeki yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Şahsın yangın esnasında camdan beton zemine düştüğü anlar ise çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay sırasında bölgede bulunan görgü tanıklarından Halit Balcı, şahsın aniden düştüğünü belirterek yaşananları aktardı. Balcı, "Herhalde içeride yatıyormuş. Biz de detayları tam bilmiyoruz. Pat diye arkama düştü. O anda arkadaşları yetişti. İtfaiye ve ambulans hepsi geldi" ifadelerini kullandı. M.K.'nın karşı komşusu olduğunu söyleyen Gülseren Deniz ise ailenin yakın zamanda evden ayrıldığını belirtti. Deniz, "Benim karşı komşum ama ne oldu ben de bilmiyorum. Oradan buradan öğreniyorum. Çocuk kendini yakmış. Allah hidayet eylesin, ben de bilmiyorum geçen hafta taşındılar buradan gittiler ve anahtarı almışım" şeklinde konuştu. Polis ekipleri, olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor. Yaşanan bu üzücü olaya ilişkin soruşturma başlatıldı ve soruşturma devam ediyor. Bu tür olayların önüne geçmek için toplumsal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? |
|