Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🤖 Claude Code Kaynak Kodları npm'de Sızdırıldı: 2.5 Milyar Dolarlık Sır Açığa Çıktı

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Yapay zeka dünyasının önemli oyuncularından Anthropic, geliştiriciler için önemli bir araç olan Claude Code'un kaynak kodlarını yanlışlıkla sızdırdı. Bu kritik veri sızıntısı, kod paketleme ve dağıtım platformu olan npm üzerinden gerçekleşti.

Sızıntının kaynağı, 2.1.88 sürümüne yüklenen ve tam 59.8 MB boyutunda devasa bir hata ayıklama dosyasıydı. Bu dosyanın içinde, aracın tüm temel yapı taşlarını oluşturan ham kaynak kodları yer alıyordu.

Olayın ortaya çıkması, Solayer Labs firmasında stajyer olan Chaofan Shou'nun durumu fark edip duyurmasıyla gerçekleşti. Shou'nun uyarısının ardından, toplamda 512 bin satırı bulan bu değerli kod, açık kaynak platformu GitHub'a hızla kopyalandı ve yayıldı.

Bu gelişme, yapay zeka sektöründe hızla yükselen ve Mart 2026 itibarıyla yıllık 19 milyar dolar gelir hızına ulaşan Anthropic için büyük bir güvenlik ve fikri mülkiyet zaafiyeti anlamına geliyor. Şirketin 2.5 milyar dolar değer biçilen bu önemli ticari sırrı, bir anda kamuya açık hale geldi.

Sızdırılan kodların, Claude Code'un yapay zeka destekli kodlama algoritmalarını, dil modelleriyle entegrasyon detaylarını ve özel optimizasyonlarını içerdiği düşünülüyor. Bu durum, rakiplerin şirketin geliştirme metodolojilerini ve AI mimarisini incelemesi için eşsiz bir fırsat yarattı.

Anthropic'in bu hatası, yazılım dağıtım süreçlerinde otomasyon kontrolünün ve sürüm yönetim protokollerinin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. npm gibi geniş kullanıcı ağına sahip platformlara yapılan her yükleme, titiz bir güvenlik filtresinden geçmeli.

Peki sizce, bu tür büyük ölçekli kod sızıntıları, yapay zeka şirketlerinin kapalı kaynak geliştirme modelini sorgulamaya iter mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri