Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎮 Crimson Desert'ta 305 Saatlik Platin Maratonu: İnanılmaz Başarı mı, Sağlıksız Hype mı?

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Bir Crimson Desert hayranı, oyunun çıkışından bu yana tam 305 saat harcayarak Platin kupasını kazanmayı başardı. Bu inanılmaz başarı, oyun camiasını hem şaşkına çevirdi hem de bu yoğun maratonun sağlığı üzerine düşündürdü.

Platin kupa, bir oyundaki tüm başarımları toplayan PlayStation kullanıcılarına verilen prestijli bir ödül. Kendisi de birçok Platin kupa sahibi olan TioZer0, bu başarısının ekran görüntüsünü Reddit'te paylaştı ve hikayesini anlattı. Paylaşım kısa sürede viral oldu ve büyük ilgi gördü.

TioZer0’un bu epik başarısı sosyal medyada yayıldıkça, Pearl Abyss firmasının halkla ilişkiler ve pazarlama müdürü Will Powers da şaşkınlığını gizleyemedi. Powers, TioZer0’un Platin ödülü kazandığında, oyunun çıkalı sadece 428 saat olduğunu belirterek tepkisini gösterdi.

Reddit'teki bir kullanıcının hesaplamasına göre, Crimson Desert TioZer0'ın başarısını paylaşmasından sadece 18 gün önce piyasaya sürülmüştü. Bu da demek oluyor ki, TioZer0 uyanık olduğu zamanın yaklaşık %70'ini, yani günde neredeyse 13 saatini bu oyuna harcamıştı. TioZer0 ise açıklamasında şunları söyledi: “Körlemesine bir yaklaşım izledim ve 305 saatimi aldı. Bu saatlerin 60'ından fazlası sonlara doğru böcek ve balık avlamakla geçti, bu yüzden bu rakam BİRAZ abartılı.”

Birçok oyuncunun da işaret ettiği gibi, bu tarz bir maraton pek sağlıklı görünmüyor. Ancak TioZer0, bu yoğun tempoyu savundu ve kendi koşullarını açıkladı: “İyi beslendiğim sürece çok fazla uykuya ihtiyaç duymuyorum, bu yüzden 56 saat aralıksız oynayıp sekiz saat uyudum; bitene kadar bu döngüyü tekrarladım.”

Ayrıca, bu dönemde haftada sadece 16 saat çalışmak zorunda olduğunu, bunun da oyunu hızlı bitirmesine olanak tanıdığını ekledi. “Evet, bunun son derece sağlıksız olduğunu biliyorum ve benim gibi başa çıkabilseniz bile kimseye tavsiye etmiyorum” diyerek de uyarıda bulundu.

Paylaşım büyük yankı uyandırdığından beri, TioZer0 endişeli yorumlara yanıt vermeye devam ediyor. Bir kullanıcının “dışarı çıkıp biraz güneş ışığı al” tavsiyesine ise şöyle karşılık verdi: “Platinum’u aldıktan sonra oynamayı tamamen bıraktım ve ertesi gün yönettiğim STK ile Paskalya’da çocuklara çikolata dağıtmak için dolaştım.”

Son olarak, bu deneyimin bir alışkanlık değil, tek seferlik bir maraton olduğunu vurguladı. “Hiçbir içeriği atlamadım, herkes gibi oyunun tadını çıkardım. Sadece oyun süremi, birçok küçük oturum yerine birkaç büyük seansa sıkıştırdım” diyerek kendi oyun tarzını açıkladı.

Sizce bu tarz ultra-yoğun oyun maratonları, bir başarı hikayesi mi yoksa endişe verici bir durumun göstergesi mi? Fikirlerinizi yorumlarda bekliyoruz!
crimson-desert-mega-fan-defends-extremely-unhealthy-no-life_83df.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri