Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), şubat ayına ait küresel ham çelik üretim verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, dünya genelinde ham ...

Bu düşüşle birlikte, küresel ham çelik üretimi 141,8 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Üretimdeki düşüşün en önemli nedenlerinden biri, dünyanın en büyük çelik üreticisi konumundaki Çin'deki üretim azalışı oldu.

Çin'in ham çelik üretimi, şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6 azalarak 76,1 milyon ton olarak kayıtlara geçti. Japonya'nın üretimi ise ocak ayına göre değişim göstermeyerek 6,4 milyon ton seviyesinde sabit kaldı.

Üretimdeki düşüş eğilimine karşın, bazı büyük üretici ülkelerde artış gözlemlendi. ABD'de ham çelik üretimi şubatta yüzde 5,8 artışla 6,5 milyon tona yükseldi.

Benzer şekilde, Almanya'da da üretim yüzde 4,8 artış göstererek 2,8 milyon ton olarak gerçekleşti. Diğer yandan, Brezilya ve Rusya'da üretim rakamları düşüş kaydetti.

Brezilya'da üretim yüzde 5,7 azalışla 2,5 milyon tona inerken, Rusya'da ise yüzde 10,2'lik önemli bir düşüşle 5 milyon tona geriledi. Hindistan, üretimini yüzde 7,7 artırarak 13,6 milyon tona çıkaran ülkeler arasında yer aldı.

İran'da ise ham çelik üretimi yüzde 1,3 hafif bir düşüşle 1,7 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Türkiye, şubat ayı üretim verilerinde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4'lük bir artış kaydetti.

Bu artışla birlikte, Türkiye'nin ham çelik üretimi 3 milyon ton seviyesine yükseldi. Dünya Çelik Birliği'nin verileri, küresel çelik üretimindeki bölgesel dalgalanmaları net bir şekilde ortaya koyuyor.

Sizce küresel çelik üretimindeki bu düşüş eğilimi önümüzdeki aylarda da devam eder mi?
sanayi-celik-aa-1780128.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri