Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔌 Elektrik Piyasasında Denetim Yetkisi TEİAŞ'a Geçti

📍Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle, elektrik piyasasında yan hizmetlere ilişkin denetim ve test süreçlerindeki yetki, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ)’a devredildi.

Daha önce bağımsız firmalar tarafından yürütülen bazı işlemler de bundan sonra TEİAŞ tarafından gerçekleştirilecek. Yan hizmet sağlayacak tesislerin performans testleri artık doğrudan TEİAŞ tarafından yapılacak.

Tesisler, hizmet sunabilmek için TEİAŞ onaylı bir sertifika veya test raporu almak zorunda olacak. TEİAŞ’ın yapacağı denetimlerde, yükümlülüklerini yerine getirmediği tespit edilen tesislerin sertifikaları ise geçersiz sayılacak.

Bu durumdaki işletmelerin, sertifikalarını yenileyebilmek için 60 gün içinde testlerini tekrarlayarak yeniden belge sunmaları gerekecek. Düzenlemeyle ayrıca, 1 Ocak 2025 sonrasında lisans alan üretim tesislerine frekans hassasiyet modu testi yapma zorunluluğu da getirildi.

Yan hizmet performans testlerinin tamamen TEİAŞ tarafından yürütülmesi ise 1 Eylül 2026 tarihi itibarıyla başlayacak. Bu tarihe kadar yapılacak testlerde ise sadece bir TEİAŞ gözlemcisinin bulunması yeterli olacak.

Sizce elektrik piyasasındaki denetimlerin tek bir kurumda toplanması sektör için nasıl bir etki yaratır?
teias-aa-1683643.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri