Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔋 EPDK Elektrik Piyasasına 14 Yeni Lisans Verdi

📍EPDK tarafından elektrik piyasasında verilen yeni lisanslara ilişkin ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, elektrik piyasasında toplamda 14 yeni lisans verilmesine karar verildi.

Bu lisansların dağılımı incelendiğinde, 13 adet üretim lisansı ile 1 adet toplayıcılık lisansı verildiği görülüyor. Aynı piyasada, yeni lisans verilirken bazı mevcut lisanslar da sonlandırıldı.

Söz konusu karar kapsamında, 3 üretim lisansının sona erdirildiği bildirildi. Ayrıca, 1 şirketin sahip olduğu şarj ağı işletmeci lisansı da feshedildi.

Şarj hizmetleri piyasasında ise ayrı bir lisanslandırma gerçekleşti. Bu piyasada 1 şirkete yeni şarj ağı işletmeci lisansı verilmesi kararlaştırıldı.

Lisans alan şirketlerin projeleri incelendiğinde, yenilenebilir enerji kaynaklarının öne çıktığı görülüyor. Verilen üretim lisansları arasında güneş enerjisi santrali (GES), rüzgar enerjisi santrali (RES) ve biyokütle enerji projeleri yer alıyor.

Sizce bu yeni lisanslar, Türkiye'nin yenilenebilir enerji üretim kapasitesini ne ölçüde artırabilir?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri