Yapılan tetkiklerin ardından Yünkül'e meme kanseri teşhisi konuldu. Erken tanı sayesinde tedavisine hemen başlanan Yünkül, ameliyat ve yaklaşık 5 ay süren kemoterapi tedavisi sonrasında sağlığına kavuştu. Düzenli kontrollerine devam eden Yünkül, yaptığı meme muayenesi sırasında göğsünde bir sertlik fark ettiğini söyledi. Hiç vakit kaybetmeden İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı merkeze başvurduğunu belirtti. Yünkül, merkezde Doktor Hilal Türkel ile görüştüğünü ve gerekli muayenenin ardından doktorun mamografi çekilmesini istediğini anlattı. Mamografi sonrasında ise hızla bir üst sağlık kuruluşuna sevk edildi. Sevk edildiği Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde gerekli tüm tetkiklerin çok hızlı bir şekilde yapıldığını aktaran Deniz Yünkül, "Meme kanseri tanısı aldım. Ardından tedavi sürecim hızlı bir şekilde planlandı. En büyük avantajım erken tanı konulmasıydı" dedi. Yünkül, yapılan tetkiklerde vücudunun herhangi bir yerine metastaz olmadığının öğrenilmesi üzerine tedavisine hemen başlandığını ifade etti. Yaklaşık 5 ay kemoterapi gördüğünü ve sonrasında ameliyat olduğunu söyleyen Yünkül, şu anda 3 ayda bir kontrollere gittiğini ve doktorunun herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. Bir sağlık çalışanı olması nedeniyle erken teşhisin önemini zaten bildiğini, ancak bunu bizzat yaşamanın farkındalığını çok daha fazla artırdığını dile getiren Yünkül, önemli tavsiyelerde bulundu. "İlk önce kendi vücudunuzu tanıyın ve kendi muayenenizi yapın. Farklı bir durum gördüğünüzde vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurun. Erken tanı gerçekten çok önemli, hayatın yönünü değiştirebiliyor. Bugün hayattaysam bunun en büyük nedeni erken teşhis ve sağlığımı ertelemememdir" şeklinde konuştu. Tedavi sürecinde zor anlar yaşadığını ancak moralini her daim yüksek tutmaya çalıştığını anlatan Deniz Yünkül, korkunun insani bir duygu olduğunu ancak sağlığı ertelemenin bir sebep olmaması gerektiğinin altını çizdi. Yünkül, "Tedavi sürecimde ağladığım, üzüldüğüm ve kendimi güçsüz hissettiğim zamanlar oldu ancak moralin, alınan tedavi kadar önemli olduğunu biliyordum. Moralimi yüksek tuttum, beslenmeme dikkat ettim. Şu anda çalışma hayatıma geri döndüm. Hayata daha güçlü devam ediyorum" diye ekledi. Şehit Mehmet Aygün Sağlıklı Hayat Merkezi'nde görevli Doktor Hilal Türkel ise, kendi kendine meme muayenesinin erken teşhis açısından taşıdığı hayati öneme dikkat çekti. Türkel, "Merkezimize gelen hastalarımıza kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağını anlatıyoruz ve her ay düzenli olarak yapmalarını öneriyoruz. Deniz Hanım da bu şekilde başvurdu. Klinik meme muayenesinde bazı bulgular tespit ettik. Mamografisini çektik ve vakit kaybetmeden kendisini bir üst hastaneye sevk ettik" açıklamasını yaptı. Siz de düzenli olarak kendi kendinize muayene yapıyor musunuz? |
|