Soruşturma dosyasındaki görüntü inceleme tutanakları, olayın işleniş biçimini adım adım ortaya koyuyor. Tutanaklara göre; Şerife A. iş yerinde otururken, Ferdi A. dükkanın girişine geldi. İçeri giren şüpheli, montunun içine sakladığı tüfeği çıkardı ve silahı kurmaya başladı. Silahı eski eşine doğrultan şüpheli ateş etmek üzereyken, maktul 'abi yetiş' diyerek yardım istedi. Ferdi A., elindeki av tüfeği ile bir el ateş ettikten sonra sırtını dönerek olay yerinden ayrılmaya çalıştı. Olay, 11 Ekim 2025 günü saat 10.30 sıralarında, Camikebir Mahallesi Seferşah Caddesi üzerindeki işletmede gerçekleşti. İki buçuk ay önce boşandığı eski eşinin çalıştığı yere giden Ferdi A., Şerife A.'yı göğsünden vurdu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Ezine Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şerife A., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Tetiği çektikten sonra kaçan Ferdi A., kaçış güzergahı üzerindeki bir çöp konteynerine, cinayette kullandığı av tüfeğini attı. Ezine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda bu suç aleti ele geçirildi. Şüpheli Ferdi A. ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelinin savcılıkta verdiği ilk ifade, iddianame dosyasında yer aldı. Ferdi A., eski eşini tek kurşunla göğsünden vurduğunu belirterek, "Ani sinirimden dolayı eşimi öldürdüm" ifadelerini kullandı. Adli tıp raporuna göre, Şerife A.'nın ölümü, ateşli silah saçma taneleri yaralanmasına bağlı kot kırıkları ile seyreden iç organ ve büyük damar harabiyeti sonucu gelişen iç kanamadan meydana geldi. İncelemede, isabet eden bir adet atışın müstakilen öldürücü nitelikte olduğu tespit edildi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Ferdi A.'nın 'kasten öldürme' suçundan hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. Soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte iddianame, değerlendirilmek üzere Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul sürecinin ardından, şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Sizce toplumsal şiddet olaylarının önüne geçmek için daha etkili ne gibi önlemler alınmalı? |
|