Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

F1'in Geleceği Elektrikte Değil, Pistteki Dürüst ve Çekişmeli Yarışlarda!

webnix

Üye
Arkadaşlar, oturun çünkü bu konuda biraz fena kızacağım. Herkes F1'in geleceğinden bahsediyor, elektrikli motorlar, sürdürülebilir yakıtlar... Hepsi güzel hoş da, sanki biz izleyicileri unuttular! Benim için F1, pazar sabahı heyecandan yerimde duramadığım, lastik stratejilerine küfür ettiğim, son turda geçişe ayağa fırladığım o çılgın yarışlardır. Gelecek, teknolojide değil, pistteki o kavganın içinde yatıyor. Haksız mıyım?

🔥 Motor Sesi Değil, Kalp Sesi Önemli!

Evet, V6 hibrit motorların sesi eski V8'lerin yanına yaklaşamaz. Kabul. Ama sorun seste değil, show'da. Bana 2021 sezonunun Silverstone, Monza veya o unutulmaz Abu Dabi finalini verin. O yarışlarda motor sesi mi dinliyordunuz, yoksa nefesinizi mi tutuyordunuz? İnsanlar Max Verstappen ile Lewis Hamilton'ın tekerlek tekerlek mücadelesini izliyordu, motorun kaç desibel olduğunu değil. Gelecek, böyle efsanevi çekişmelerde.

⚙️ Teknoloji Değil, Sporculuk Ön Planda Olmalı

Şu anki duruma bakın. Takımlar milyarlar harcayıp aerodinamik sihirbazlık yapıyor, sonra pistte geçmek imkansız hale geliyor. DRS bandını beklemekten izleyici uyuyor! Bu mu gelecek? Hayır! Gelecek, sürücülerin yeteneklerinin, cesaretlerinin ve zekalarının ön plana çıktığı, takımların bütçe farkıyla değil, pistte kazandığı yarışlardır. 2022 regülasyonları bu yönde bir adımdı ama hala yetersiz. Daha agresif, daha risk alınabilir araçlar lazım.

🏁 Adil ve Dürüst Bir Arena

Bir de şu hakemlik ve spor adaleti meselesi var. VAR gibi, F1'de de her an her şeye müdahale eden bir sistem istemiyoruz. Michael Masi olayını unuttuk mu? Yarış direktörlüğündeki tutarsızlıklar, takımların sürekli radyodan şikayet edip ceza koparmaya çalışması... Akıl tutulması! Gelecek, net, anlaşılır ve herkese eşit uygulanan kurallar ve bu kuralları uygulayan güçlü, kararlı yönetimdedir. Pistte kazanılsın, ofiste değil.

Sonuç olarak, F1 yönetimi ve takımlar lütfen kulak verin: Biz taraftarlar olarak dürüst, çekişmeli, nefes kesen ve sürprizlere açık yarışlar istiyoruz. Teknoloji gelsin, çevre duyarlılığı artsın ama bunlar show'un önüne geçmesin. Formula 1 bir mühendislik fuarı değil, dünyanın en heyecanlı spor organizasyonu olmalı. Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi abartıyorum, yoksa F1 ruhunu kaybediyor mu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri