Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Fenerbahçe Kongre Üyesi Hakan Hanoğlu, emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş’un geçmişte katıldığı bir televizyon programındaki açıklamalarını so...

Videoda Erdoğan Karakuş, Uğur Mumcu suikastını İsrail’den gelen 5 MOSSAD ajanının işlediğini iddia etti. Karakuş, bombayı Mersin üzerinden Ankara’ya getiren ajanların, suikastın hemen ardından Esenboğa Havalimanı’ndan kaçtığını öne sürdü.

Bu kaçışın hiçbir pasaport kontrolü olmadan gerçekleştirildiğini belirten Karakuş, süreçte güvenliğin aşılmasına o dönemki FETÖ bağlantılı unsurların yardım ettiğini bildirdi. Karakuş’un bu çarpıcı açıklamaları yaparken, televizyon yayınının aniden karartılarak kesildiği görüldü.

Konuyla ilgili olarak Aydınlık Gazetesi muhabiri Yusuf Tunçer’e konuşan Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, suikastın arka planına dair değerlendirmelerde bulundu.

Ceyhan Mumcu, “Uğur’un öldürülmesinin ardından hem ben hem devlet uzun süre araştırma yaptık ancak net bir sonuca ulaşılamadı. Daha sonra bazı örgüt bağlantıları üzerinden isimler ortaya çıktı ama olay tam anlamıyla aydınlatılamadı.” ifadelerini kullandı.

Mumcu, suikastla Türkiye’de İran karşıtı bir atmosfer oluşturulmak istendiğini vurgulayarak, “Ben bu olayın hem Uğur Mumcu’yu ortadan kaldırmak hem de Türkiye’de İran karşıtı bir atmosfer oluşturmak amacı taşıdığını düşünüyorum.” dedi.

Ceyhan Mumcu, Türkiye'de bir takım "solcu" gazeteci ve siyasetçinin de o dönem İran karşıtı kampanyanın yayılmasında etkili olduğuna işaret etti.

Mumcu, ayrıca eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile olan diyaloğunu hatırlattı. Okkan’ın kendisine ulaşarak suikastı çözmeye çok yaklaştığını söylediğini belirtti.

Ancak Gaffar Okkan, bu görüşmeden sadece iki gün sonra şehit edildi. Suikastın arkasındaki aktörlere ilişkin tartışmaların yıllardır sürdüğünü söyleyen Mumcu, “Bana göre MOSSAD ihtimali daha mantıklı görünüyor.” şeklinde konuştu.

Sizce Uğur Mumcu suikastının aydınlatılmasının önündeki en büyük engel neydi?
ugur-mumcunun-agabeyi-ceyhan-mumcu-anlatti-iran-karsiti-atmosfer-olusturulmak-istendi-q2nq.png

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri