| Bu kapsamda teknik ekip ve yönetim arasında yapılan değerlendirmeler sonucu, kadrodaki iki isimle yolların ayrılması konusunda mutabakata varıldı. Alınan kararlar, teknik direktör Domenico Tedesco'nun raporu doğrultusunda şekillendi. Milliyet gazetesinin haberine göre, sarı-lacivertli takımdan ayrılacak ilk iki isim Çağlar Söyüncü ve Oğuz Aydın oldu. Defans oyuncusu Çağlar Söyüncü'nün, performansından çok geçirdiği sakatlıklarla anılması ve yeni sezonda kadroda tutulmaması yönünde karar alındı. Orta saha futbolcusu Oğuz Aydın'ın durumu da netlik kazandı. Teknik direktör Tedesco'nun sisteminde yeterli oyun süresi bulamayan Aydın'ın, sezon sonunda takımdan ayrılması planlanıyor. Yönetim, bu kararı oyuncunun fazla forma şansı bulamaması gerekçesiyle aldı. Kesin ayrılık kararlarının yanı sıra, kulübün genç yetenekleri için de planlamalar yapıldı. Genç stoper Yiğit Efe Demir'in profesyonel gelişimini hızlandırmak amacıyla önümüzdeki sezon başka bir takıma kiralamasına karar verildi. Bu hamlenin temel amacı, gencin daha fazla maç tecrübesi edinmesini sağlamak. Kadro revizyonundaki bir diğer önemli konu ise Cengiz Ünder'in geleceği oldu. Satın alma opsiyonuyla Beşiktaş'a kiralanan milli futbolcunun durumu, siyah-beyazlı kulübün tercihine bağlı olarak şekillenecek. Beşiktaş yönetiminin sözleşmedeki opsiyonu kullanmaması halinde, Cengiz Ünder Fenerbahçe'ye geri dönecek. Bu durumda oyuncunun geleceği, sarı-lacivertli yönetim tarafından yeniden değerlendirilecek. Sizce Fenerbahçe'nin bu kadro planlamaları, yeni sezon için doğru bir strateji mi? |
|