Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, kentte baklava fiyatlarının 2 bin lirayı aşması üzerine, Avrupa Birliği tescilli bu lezzeti daha geniş kitle...

Proje kapsamındaki satışlarda yaşanan artış, vatandaşlardan olumlu tepkiler alırken, siyasi arenada çeşitli eleştirilere de yol açtı. Gelen eleştirilere yanıt veren AK Parti Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, projenin ticari değil sosyal amaçlı olduğunu vurguladı.

Başkan Yılmaz, projenin hedefini, "Bu baklavaları üretip satıyoruz ve elde edilen gelirin tamamını şehit ve gazilerimize ayırıyoruz. Allah izin verirse her ay bir şehidimizin ailesine ev alacağız" sözleriyle açıkladı.

Baklava satışlarından elde edilecek ilk gelirin kullanım alanını ve zaman çizelgesini paylaşan Başkan Yılmaz, Cumhurbaşkanının tavsiyesini kendilerine rehber edindiklerini belirtti. Yaklaşık iki haftadır süren satışların ardından ilk evin kısa süre içinde alınacağını duyurdu.

Yılmaz, süreci şöyle detaylandırdı: "Cumhurbaşkanımızın bize çok büyük bir tavsiyesi var. 'Şehit ve gazileri unutmayacaksınız' dedi. Biz de Gaziantep'te ne yapabiliriz? Şehit ve gazilerimize nasıl yardımcı olabiliriz dedik ve bir baklava projesi ortaya çıkardık."

"Biz bu baklavaları üretip satıyoruz ve bu baklavaların gelirinin tamamını şehit ve gazilere ayırdık. Yani Allah izin verirse biz 15 gündür baklava satışındayız. Bir hafta 10 güne kadar inşallah bir şehidimize ev alacağız. Yani bu satışlarda her ay bir şehidimize biz bir ev alacağız. Bunun gururu ve mutluluğu içerisindeyiz."

Başkan Yılmaz, baklavanın Gaziantepliler için bir tatlıdan ziyade kültürel bir paylaşım aracı olduğuna dikkat çekti. Büyük firmaların bir araya gelerek piyasayı belirlemesine tepki gösterdi.

Yurt içi ve yurt dışı fiyat dengesizliklerine de değinen Yılmaz, projeye gösterilen ilgiyi ve sektördeki fiyatlandırmayı değerlendirdi: "Ben bu işin bu kadar patlayacağını hesap etmedim. Gaziantep'te bu kadar baklava hassasiyeti olacağına ben de çok dikkat etmedim."

"Fakat şöyle bir durum vardı. Bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Baklava fiyatları gerçekten Bodrum plajları gibi olmaya başlamıştı ve Gaziantep'te can sıkıcı hal almaya başlamıştı. Bir baklava 2 bin ila 2 bin 200 liraya satılır hale gelmişti."

"İngiltere, Almanya'daki, Fransa'daki fiyatları da 34 Euro, 39 Euro arasındadır. Elimde bu konuda bilgiler, belgeler var. Ama ben baklavanın başkenti Gaziantep'te baklavanın çıktığı yerde bu fiyatları doğru olmadığını hep dile getirdim ve büyük baklavacılardan bir adım atmasını bekledim."

"Büyük baklavacıların 4-5 tanesi bir araya gelip kentte baklavanın fiyatını belirleyemez. Baklava bizim için bir tatlı değil, bir kültür, bir paylaşım aracıdır. Bizler eskiden cenazelere giderken iki tepsi ya da bir tepsi baklava alır giderdik. Hadi şimdi gidin alın bir tepsi baklavayı da gidin bir taziyeye."

"Bugün 2,5-3 kiloluk bir baklava tepsisinin fiyatı 6-7 bin lira civarındadır. Tabi biz Şehitkamil Belediyesi olarak Türkiye'de sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden birisiyiz. Biz 660 liraya şu anda baklava üretip maliyetine satıyoruz. Geliriyle de her ay Allah izin verirse bir şehidimize ev alabiliyoruz."

Sosyal sorumluluk projelerinde belediyelerin doğrudan üretici/tedarikçi rolü alması hakkında ne düşünüyorsunuz?
belediyeden-baklava-projesi-uygun-fiyatli-satislarla-sehit-ailelerine-ev-alinacak-nuhq.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri