| Giresun'un Görele ilçesi Belediye Başkanı Hasbi Dede, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihraç edildi. Merkez Yönetim Kurulu'nun disiplin sevkinin ardından, karar süreci Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) bugünkü toplantısında tamamlandı. Dede'nin dosyasını inceleyen kurul, nihai kararını oy birliğiyle aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu, alınan kararın detaylarını ve gerekçesini bir resmi açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, 16 Şubat 2026 tarihli Merkez Yönetim Kurulu kararı ile Dede'nin Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, 10 Nisan 2026 tarihli toplantıda, Hasbi Dede'nin parti tüzüğünün 68/1-b maddesi uyarınca kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılmasına karar verildiği ifade edildi. İhraç kararının gerekçesi olarak, "partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak" hükmü gösterildi. Sizce yerel yönetimlerde görev yapan siyasetçilerin parti içi disiplin kararları, kamuoyu nezdinde nasıl bir algı oluşturuyor? |
|