2025 yılının Nisan ayında duyurulan seçim, orijinal filmlerde unutulmaz bir performans sergileyen Alan Rickman'ın hayranları arasında geniş çaplı bir tartışma başlatmıştı. Essiedu, The Times'a verdiği röportajda, bu tartışmaların içindeki ırkçı damara dikkat çekti ve sosyal medyadan gelen nefret dolu mesajları paylaştı. Oyuncu, "Instagram'a baktığımda birinin ‘Evine gelip seni öldüreceğim’ dediğini görüyorum" ifadelerini kullandı. "Kimse işini yaptığı için böyle bir şeyle karşılaşmamalı. Ben Harry Potter'da bir büyücü rolünü oynuyorum. Bunun beni duygusal olarak etkilemediğini söylersem yalan söylemiş olurum" diyerek durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Ancak Essiedu, bu tacizlerin kendisini yıldırmak yerine güçlendirdiğinin altını çizdi. "Bu tacizler bana güç veriyor ve bu karakteri kendime ait hale getirme konusunda beni daha da tutkulu yapıyor" dedi. Çocukken kendisini Hogwarts'ta hayal ettiğini belirten oyuncu, kendisi gibi bir çocuğun o dünyada temsil edildiğini görmesinin önemine vurgu yaptı. Essiedu, nefret mesajlarının yanı sıra büyük destek de aldı. Geçen yıl, Harry Potter filmlerinin yıldızı Jason Isaacs, Essiedu'ya yönelik "kaba" ve 'ırkçı' eleştirilere sert tepki gösterdi ve onu "hayatımda gördüğüm en iyi oyunculardan biri" olarak nitelendirdi. Isaacs, "Umarım Paapa'nın ekranda yaptıklarını gördüklerinde dillerini yutacaklar" diye ekledi. Rol dağıtımıyla ilgili tartışmalar, oyuncunun kitaplardaki Snape'in fiziksel özelliklerine uymadığı şikayetlerinden, karakterin siyahi olmasının hikayenin dinamiklerini değiştireceği yönündeki yorumlara kadar uzanıyor. Özellikle Snape'in gençlik döneminde yaşadığı zorbalık ve karşılıksız aşk gibi temaların etkileneceği iddia ediliyor. Bazı hayranlar bu seçimin orijinalden çok uzaklaştığını düşünürken, diğerleri bu hamlenin Snape'in hikayesindeki bazı unsurları daha net ön plana çıkararak daha güçlü bir hikaye anlatımı sağlayacağını savunuyor. Essiedu'nun bu roldeki performansı, tüm bu tartışmaların odağında merakla bekleniyor. Essiedu ayrıca, İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin Eşitlik Yasası ile ilgili kararının ardından, trans topluluğuna destek veren açık mektubu imzalayan isimlerden biri olarak da manşetlere taşındı. Yazar J.K. Rowling'in bu konudaki görüşleri farklı olsa da, Essiedu kendi inançlarını savunmaktan geri durmadı. HBO imzalı yeni Harry Potter TV dizisinin 2027'nin başlarında yayınlanması ve ilk sezonun 8 bölüm olması planlanıyor. Yeni evrene giriş yapmaya hazır mısınız? Sizce Paapa Essiedu, ikonik Snape karakterine yeni bir soluk getirebilecek mi? |
|