Bakanlık, öğrencilerin tatil sürecini verimli geçirmeleri amacıyla çeşitli yaş gruplarına özel kaynaklar hazırladı. Bu kapsamda çocukların aileleriyle kaliteli vakit geçirmesini ve öğrenmeyi sürdürmesini destekleyen hikaye, şiir, bulmaca ve boyama gibi içeriklerden oluşan etkinlik kitapları yayımlandı. Okul öncesi öğrencileri için "Okul Öncesi Eğitim Ara Tatili Aile Çocuk Etkinlik Takvimi", ilkokul öğrencileri için "Arada 1 Etkinlik Kitabı" ve ortaokul öğrencileri için ise "İlkbahar Etkinlik Kitabı" hazırlandı. Lise öğrencilerine yönelik olarak ise, ara tatilin ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle özel bir içerik oluşturuldu. Öğrencilerin tatili hem verimli hem de kültürel değerlerle iç içe geçirmelerini sağlamak amacıyla ramazan temalı bir "Ara Tatil Rehberi" kullanıma sunuldu. İkinci ara tatilin sona ermesiyle birlikte, yarın itibarıyla ülke genelindeki tüm okullarda eğitim öğretim faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek. Sürece, merkez ve tüm ilçelerdeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1,2 milyon öğretmen dahil olacak. 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 26 Haziran tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar okullarda eğitim faaliyetleri kesintisiz sürecek. Sizce ara tatillerde öğrencilerin öğrenme sürekliliğini sağlamak için bu tarz etkinlik kitapları ne kadar etkili oluyor? |
|