Duran, bu yıl “Gıda İsrafı” temasıyla dördüncü yılını kutladığımız bu anlamlı günün, yalnızca bir çevreyi koruma çağrısı olmadığını vurguladı. Ona göre bu gün, aynı zamanda gelecek nesillere karşı ortak sorumluluğumuzun güçlü bir hatırlatıcısı konumunda. Tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmenin, israfı azaltmanın ve kaynakları bilinçli kullanmanın bir zorunluluk olduğunun altını çizen Duran, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen bir projeye dikkat çekti. Duran açıklamasında, “Sıfır Atık Hareketi’nin, vizyoner bir bakış açısıyla küresel ölçekte örnek teşkil ettiğini ve çevre bilincinin toplumun tüm kesimlerinde kökleşmesine öncülük ettiğini” belirtti. Bu güçlü yaklaşımın, sürdürülebilir bir geleceğin inşasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. İletişim Başkanı, sıfır atık anlayışının, doğayla uyumlu, dengeli ve sürdürülebilir bir yaşam kültürünün temelini oluşturduğunu kaydetti. “Atacağımız küçük bir adım, büyük bir dönüşümün parçası olabilir” diyen Duran, temiz bir çevrenin sağlıklı bir toplum için vazgeçilmez olduğunu söyledi. Duran, son olarak, “Daha temiz, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevreyi gelecek kuşaklara bırakmak hedefiyle kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Paylaşım, #UluslararasıSıfırAtıkGünü etiketiyle tamamlandı. Sizce gıda israfını azaltmak için bireysel olarak atabileceğimiz en etkili küçük adım nedir? |
|