Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump’ın iki ülke arasında müzakereler olduğu yönündeki açıklamalarını bir kez daha ya...

Arakçi, iki ülke arasında yalnızca dolaylı mesajlaşmaların söz konusu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Şu anda böyle bir şey mevcut değil. Ülkeler genellikle birbirlerine doğrudan veya dolaylı olarak mesaj gönderirler. Buna müzakere denmez, ancak şu anda böyle bir durum söz konusudur.”

İranlı Bakan, herhangi bir müzakere gerçekleşmediğini ve bu konudaki haberlerin doğru olmadığını vurguladı. ABD’den geldiği öne sürülen tekliflere de değinen Arakçi, İran’ın bu yönde herhangi bir adım atmadığını söyledi.

“ABD'den gelen 15 maddelik öneriye bizim tarafımızdan herhangi bir yanıt verilmedi. Bizim tarafımızdan da herhangi bir öneri sunulmadı” ifadelerini kullanan Arakçi, Washington yönetimine duyulan güvensizliğin altını çizdi.

İran Dışişleri Bakanı, müzakere ihtimalinin değerlendirilmesinde en önemli unsurun güven olduğunu belirtti. Arakçi, “Güven seviyesi sıfır ve müzakere teklif ettiklerinde, değerlendirmemiz gereken ilk şeyin süreçte ne kadar dürüst oldukları olması normal” dedi.

Abbas Arakçi, “Dürüstlük göremiyoruz. Bu güven mevcut değil” diyerek, iki ülke arasında diyalog kurulmasının önündeki temel engeli bir kez daha tanımlamış oldu.

Arakçi, ABD’nin olası bir kara harekatı ihtimaline ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Böyle bir adımın ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunan Bakan, “Bunu daha önce de yanıtladım ve onları beklediğimizi söyledim” dedi.

“Böyle bir şey yapmaya cesaret edebileceklerini sanmıyorum. Onları bekleyen çok büyük bir güç olacak” diyen Arakçi, İran'ın savunma hazırlığını da anlattı.

İran Dışişleri Bakanı, “Kara savaşında kendimizi nasıl savunacağımızı çok iyi biliyoruz. Hatta daha iyisini bile yapabiliriz. Her türlü kara saldırısına karşı tamamen hazırız. Umarız böyle bir hata yapmazlar” şeklinde konuştu.

İran cephesinden gelen bu açıklamalar, Washington-Tahran hattındaki gerilimin sürdüğünü ve taraflar arasında resmi bir müzakere sürecinin henüz başlamadığını bir kez daha ortaya koydu.

Sizce iki ülke arasındaki bu güven krizi nasıl aşılabilir?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri