| Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu saldırılarda şu ana kadar 241 öğrencinin hayatını kaybettiği bildirildi. Hayatını kaybeden öğrencilerin 134'ü erkek, 100'ü kız ve 7'si okul öncesi çağında çocuklardan oluşuyor. Aynı saldırılarda 178 öğrencinin de yaralandığı ifade edildi. Eğitim personeline yönelik kayıplar da olduğu ve bugüne kadar 56 eğitim personelinin yaşamını yitirdiği duyuruldu. Saldırıların fiziki tahribatına ilişkin veriler de paylaşıldı. Buna göre, saldırılarda 763 eğitim kurumu, 15 kültür merkezi, 22 spor salonu ve 7 öğrenci kampı hasar gördü. İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasındaki müzakereler devam ederken, 28 Şubat tarihinde İran'a askeri saldırı başlattı. İran ise bu saldırılara karşılık olarak, İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu bölge ülkelerindeki hedeflere saldırılar düzenledi. Bu ülkeler arasında Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Kuveyt başta geliyor. ABD-İsrail saldırılarında, eski İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkilinin de öldüğü belirtildi. Bu gelişmeler ışığında, bölgedeki gerilimin eğitim alanına ve sivil yaşama yansıması hakkında ne düşünüyorsunuz? |
|