Yıllar boyunca yüzlerce öğrenciye kapılarını açan ve yaklaşık 250 öğrenciye eğitim veren bu kurum, Ortadoğu'da tırmanan gerilimin hedeflerinden biri haline geldi. İsrail-ABD'ye ait füzelerin isabet ettiği bina tamamen yıkılırken, okuldaki tüm eğitim faaliyetleri de durma noktasına geldi.
Okulun kurucusu Hamidreza Afarideh, yaşanan yıkımın boyutunu duygusal sözlerle aktardı. Afarideh, eşiyle birlikte büyük zorluklarla ve 15 yıl boyunca adım adım inşa ettikleri bu yeri kurmak için yaptıkları tüm yatırım ve birikimlerin bir gecede yok olduğunu ifade etti.
Saldırının gece gerçekleşmesi ve okulda kimsenin bulunmaması, olası büyük bir faciayı önledi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, okulda görev yapan yaklaşık 20 kişi işsiz kaldı. Kurumda eğitim gören öğrencilerin müzisyen olma hayalleri ise ağır bir darbe aldı.
Tüm bu yıkıma ve yaşanan maddi-manevi kayıplara rağmen, okulun kurucusu müziği yeniden yaşatma konusunda kararlılığını koruyor. Afarideh, yaşadığı üzüntüyü dile getirirken, bu savaşın kendileri ve gelecek nesiller için ne gibi sonuçlar doğuracağını bilmediğini de sözlerine ekledi.
Sizce sanat ve eğitim kurumları, uluslararası çatışmalarda korunması gereken dokunulmaz alanlar olmalı mı?